Главная » 2009 Июль 27 » Профітролі з заварним кремом (Ура! Вийшло!)
18:30 Профітролі з заварним кремом (Ура! Вийшло!) | |
ІнгредієнтиДля тіста: 250 гр. молока, 250 гр. води, 100гр. слів. масла, 1/3 ч. л. солі, 300гр. мукі ,6-8 яіц. Крем: цукор 150гр. , молоко200гр. , яєчні жовтки 200гр. (10 штук), 3/4 ст. л. борошна, 325гр. слівочного масла. Для обсипання: горішки товчені, сах. пудра.Спосіб приготуванняГотуємо заварне тісто: молоко, воду, слів. масло, сіль ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, всипаємо все борошно відразу і інтенсивно розмішуємо, поки на дні не з'явиться білий наліт і тісто не стане єдиною массой. Викладиваем на стіл, накриваємо плівкою і залишаємо до остиванія. Сейчас по одному вбиваємо яйця (у мене пішло 8 штук) і ложкою викладаємо на деко кульки з тіста. Ставимо в розігріту духовку на 10 хвилин при т. 200град. , Потім на 10-15 хв. при т. 180 град. Готовім крем: молоко з сахором доводимо до кипіння, розмішуємо жовтки з борошном (не збиваючи) і тонкою цівкою вливаємо в молоко безперервно помішуючи (тримаємо на вогні, але до кипіння не доводимо) Продовжуємо нагрівання поки крем не загусне. Отриману масу остужаем. Слівочное масло збиваємо і по частинах додаємо остиглий заварний крем. Крем ділимо на дві частини-в одну додаємо какао. Вовнутрь профітролек викладаємо крем. Украшаем кремом, сах. пудрой, орешкамі. Пріятного апетиту!Про рецептіУра! Вийшло! Після кількох невдалих спроб приготування заварного тесту, я залишила всі ці попиткі. Надоело їсти коржики! Але тепер, если є поруч талановиті кулінари, зробити це виявилося набагато простіше, ніж я думала! Знову мені допомогли поради Наташі (човник). Если вийшли красиві, високі профітролькі, радості моєї не було меж! Нарешті вийшло! | |
|
Всего комментариев: 0 | |