Главная » 2009 Июль 20 » шаховий торт
20:08 шаховий торт | |
ІнгредієнтиБісквіт:10 охолоджених яєць (з холодильника); 2 ст. ложки води кімнатної температури; 10 ст. ложок дрібного цукру; 10 ст. ложок борошна в/с; 0,5 пакетика ваніліну; 1 ст. ложка коньяку (рома); 2-3 ст. ложки какао-порошку. Крем: 0,7 кг. жирного м'якого сиру; 0,7 л. вершків 35% жирності (або вище); 0,5 пакетика ваніліну; 2-3 ст. ложки коньяку (рома); 1,5-2 склянки дрібного цукру; 2 пакетика закріплювача для вершків (можна обійтися без них). Мастика біла: 1 чайна ложка желатину без верху; 1 ст. ложка теплої кип'яченої води; 200 г цукрової пудри; трохи крохмалю. Мастика темна: сто р. шоколаду без добавок з високим вмістом какао (не менше 50%); 2 ст. ложки меду. Глазур: 3 - 4 ст. ложки цукру; 50 г слив. масла: сто г. гіркого шоколаду без добавок; 1-2 ст. ложки молока або вершків. Спосіб приготуванняБіквіт за технологією http://koolinar. ru/recipe/view/21078, тільки наприкінці розділити його на 2 частини і до однієї з частин додати просіяний какао-порошок. Випікати бажано в рознімних формах однакового діаметру (від 27 до 29 см) - окремо білий, окремо темний.Після випічки дати бісквіта охолонути у формі, вийняти і розрізати їх спочатку кожен на 2 однакових пласта, а пласти - на концентричні кола однакової ширини, використовуючи відповідні по діаметру шаблони (напр. стакан, кришка від маленької каструлі і т. п. ). При нарізці довгий гострий ніж з узким лезом тримати строго вертикально. Готуємо крем: сир віджати від зайвої сироватки, протерти через сито, додати цукор. Ванілін розчинити в коньяку і теж вилити в сир, ретельно все перемішати. Збити вершки до "стоячого" стану, додати закріплювач, обережно підмішати до сиру. Зібрати коржі, чергуючи кільця за кольором. Вийде 2 коржі з темним зовнішнім краєм, 2 - зі світлим. промазати все досить товстим шаром крему і забрати на час в холодильник. Робимо глазур: 1 плитку шоколаду поламати і розтопити разом зі слив. маслом м молоком (я роблю в СВЧ 1,5-2 хв на потужності 360 Вт), розмішати до однорідної маси. Покрити ще теплою масою верх і боки торта, вирівняти поверхню ножем або лопаткою. Прикрашаємо наш торт: Для білих фігур желатин замочити в 1 ст. ложці води до розбухання, трохи підігріти для розчинення, додати цук. пудру і місити, поки маса не стане пластичної. Зліпити 2 будь-які фігурки, поставити на змащене маслом блюдце для підсушування, іншу масу розкачати качалкою на столі, присипане крохмалем, в пласт і вирізати 8-10 однакових квадратиків приблизно 4 * 4 см. квадратики укласти на торт. Якщо до цього часу глазур на торті встигла повністю застигнути, нижню сторону квадратиків можна злегка змазати теплою водою для кращого склеювання поверхонь. Для темних фігур розтопити шоколад на водяній бані, додати мед, вимішати, остудити, ще раз вимісити і зліпити фігурки. Встановити фігурки на торт. Якщо залишилася біла мастика (і бажання), можна її знову розкачати і вирізати фігурки довільної форми для прикраси боків. Якщо мастика до цього часу сильно застигла, її потрібно злегка підігріти в НВЧ (1-1,5 хв на потужності 180 Вт). Про рецептіРобити це все довго і не дуже просто (маю на увазі ліплення фігурок - скульптор з мене ахової:-D), але ефект справляє на гостей - неймовірне. Вони навіть різати торт не хотіли, зате довго з ним фотографувалися :-). До речі, якщо темні шоколадні фігурки здаються вам надто м'якими - поставте їх на 10-15 хв. в морозильник. А торт до подачі на стіл тримати в холодильнику. | |
|
Всего комментариев: 0 | |