Главная » 2009 Декабрь 16 » Тістечка з вишнею та шоколадом
11:29 Тістечка з вишнею та шоколадом | |
ІнгредієнтиЧорний шоколад 40-50 гр.Молочний шоколад 30-40 гр. Повітряна пшениця 20-30 гр. Йогурт натуральний 1 банка 125 гр. Вершки для збивання 100 мл. Цукор 2 ч. л. Желатин 1 пакетик 10 гр. Вишня свіжа 3/4 склянки Цукрова пудра 2 ст. л. Лікер мигдалевий 3 ст. л. Для прикраси: Вершки для збивання 100 мл. Закріплювач 1 ч. л. Мигдальні пелюстки Спосіб приготуванняВишню підготувати заздалегідь. Видалити кісточки, засипати цукровою пудрою, залити лікером і наполягати в холодильнику добу. Виділився сік злити і зберегти.Форми для тістечок (використовую консервні банки без денця, обертаючи їх знизу фольгою) прокласти папером для випічки. Желатин замочити в 50 мл холодної води. На водяній бані розтопити молочний шоколад, перемішати з пшеницею (можна використовувати кукурудзяні пластівці, кільця - будь-які готові сніданки) і викласти у формочки на дно. Прибрати в холод. Розтопити гіркий шоколад, перемішати його з йогуртом і з половиною розпущеного желатину, прибрати в холодильник хвилин на 10-15. У цей час збити вершки (100 мл) з цукром і додати що почала застигати шоколадну масу. Перемішати, можна міксером на мінімальній швидкості. На застиглу пшеничне основу викласти половину шоколадного крему, розкласти вишню, тільки не суцільним шаром, а то десерт розвалиться на 2 частини, закрити залишилися кремом і поставити в холодильник на пару годин. Збережений сік змішати з рештою розпущеним желатином (якщо соку мало, можна додати солодкого червоного вина) і залити зверху наші тістечка. Дати застигнути. Витягти тістечка з формочек, зняти папір. Прикрасити збитими з закріплювачем вершками й обсмаженими на сухій сковорідці мигдалевими пелюстками (можна просто рубаним мигдалем). Про рецептіДля прикраси горішками використовую зняті з тістечок стрічки пекарської папери. Спочатку тонким шаром вершків обмазують десерт з боків, щоб горішки краще прилипли. Потім розсипав горішки за стрічками і «умиває» по них Пироженко. Фото № 6. | |
|
Всего комментариев: 0 | |