Главная » 2009 Август 4 » Хліб Геркулес швидкий
12:42 Хліб Геркулес швидкий | |
ІнгредієнтиВода - 415 мл.Вершкове (або соняшникова рафінована) НБУМБ 20 г. Борошно пшеничне в \ с 580 м. Вівсяні пластівці "Геркулес" сто р. Цукор - 20 р. Сіль - 10 р. Насіння соняшнику обвалення - 50 г. Дріжджі сухі - 2 чайних ложки. Спосіб приготуваннязаміс проводиться так ка і безопарному дріжджове тісто.Дріжджі розводять теплою водою, підігрітим до 20-30 С. Холодна вода дуже уповільнює дію дріжджів, а при високій температурі дріжджові грибки гинуть, і процес бродіння припиняється. До розчиненим дріжджів додають цукор, борошно, сіль і все ж місять протягом 5-8 хв до отримання однорідної маси, без грудок. Перед закінченням вимішування в тісто додають злегка підігріте вершкове масло. Посуд з тестом накривають чистою тканиною і ставлять в тепле місце для растоя на 1 годину. У процесі бродіння дріжджові грибки виділяють вуглекислий газ, який розпушує тісто. Підійшло тісто потрібно 1-2 рази обмять, при цьому вона збагачується киснем з повітря, що сприяє розвитку дріжджів і значно збільшує обсяг тесту. Випікати близько 1 години. Про рецептіМоїм домочацам дуже сподобався такий хлібець. Сьели ще теплим . . . Дуже смачний хлібець !!! | |
|
Всего комментариев: 0 | |