Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Август 2009  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2009 » Август » 8 » Плетінка
    12:42
    Плетінка

    Інгредієнти

    2 порції дріжджового тіста;
    1 яйце;
    мелена кориця - 2 пучки;
    300 гр мелених горіхів (будь-яких, у мене був фундук);
    1 пакетик ванільного цукру або щіпка ваніліну;
    сто гр меленого маку;
    20 гр манної крупи;
    300 мл молока;
    180 гр цукрового піску;
    масло вершкове або рослинне для змащування форми;
    цукрова пудра для посипання.

    Спосіб приготування

    Гортав старі журнали і знайшла те, що мене зацікавило: плетінку з двома моїми улюбленими внутренностями, горіховою і макової. З тестом возитися було лінь. Тому, як звичайно, мене виручила хлебопечка. Довелося робити 2 заходу (вирішила, що 1 порції буде замало) І так:
    Внутренность горіхова: закип'ятивши 120 мл молока з 120 г цукру і дрібкою кориці. Перемішати з меленими горіхами, остудити, і змішаємо з білком.
    Внутренность макова: закип'ятивши 180 мл молока з 60 г цукру, ванільним цукром або ваніліном і дрібкою коріци. Добавім мак і ще раз закип'ятити. Додамо манку і, помішуючи, проварити 2-3 хвилини. Остудив.
    З тіста розгортає 2 пластини - приблизно 30х40 см. На одну намазуємо горіхову начинку, на іншу - макову. Скачує пластини валиками. Кожен валик розрізаємо вздовж навпіл. Сплітає ці половинки один з одним таковым чином: за 1 горіховою і макової смужці - повинно вийти 2 джгута, кожен з яких складається з двох різних половинок.
    Змащуємо форму діаметром 26 см маслом і викладаємо в неї спочатку один палять начинкою вгору, потім, не притискаючи, другий. Залишаємо на 15 хвилин в спокої.
    Отправляем в розігріту до 200 градусів духовку (на нижню полицю) і випікаємо 50-60 хвилин при 180 градусах.
    Готову плетінку посипаємо цукровою пудрою.
    Смачного!

    Про рецепті

    Тепер про сумне: з тестом все-таки прорахувалася. Його вийшло багато. Раджу використовувати 1 порцію або 1,5. Якщо ви, як і я, будете готувати тісто в хлебопечке, то солі кладемо менше, цукру більше, ніж вказано в рецепті виготовлення дріжджового тіста (Книга з рецептами додається до хлебопечке). Не Достаточно не забула: За 5 хвилин до закінчення випікання чоловік настійно порекомендував змастити плетінку жовтком. Сказав: "блищати буде" Я звичайно ж так і зробила. Не можна чоловікові отказивать. Сходу відповідаю на питання: 1 порція тесту з хлебопечки: 4 мірних чашки борошна (в чашці 240 мл); 1 і 5/16 чашки води; 1 ч. л. солі; 3 ст. л. цукру; 2 ст. л. масла (вершкового або рослинного); 2 ст. л. сухого молока; 1 і 1/2 ч. л. сухих дрожжей. Еслі немає хлебопечки, ось рецепт тіста з журнальчику: Злегка розігріти в каструлі 250 мл. молока. Розчинити в ньому 30 гр дріжджів. Перемішати з 4 ст. л. борошна та 1 ч. л. цукрового піску. Накрити опару і поставити підходити в тепле непродуваемое місце приблизно на 15 хвилин. Просіяти в миску 550 гр борошна. Додати 55 гр цукрового піску, дрібку солі, яйце, меленої гвоздики на кінчику ножа і опару. Змішати до однорідної маси. Накрити і поставити в тепле місце на 45 хвилин. Фортуны!
    Категория: Випічка | Просмотров: 488 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0