Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Март 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Март » 29 » Черемушна торт
    18:54
    Черемушна торт

    Інгредієнти

    1 склянка цукру
    4 яйця
    1 склянка сметани
    1 стакан черемхи (у той час купували в аптеці)
    1 склянка борошна
    1 ч. ложку соди
    Для крему:
    0. 5 склянки цукру
    600 гр сметани
    Для сиропу:
    0. 5 склянки води
    0. 5 склянки цукру
    1 столові ложки коньяку або лікеру

    Спосіб приготування

    Жили-були ми . . . . У продажу були торт "Горіховий" - це бісквіт обсипаний арахісом і прикрашений трояндами з моторошного масляного крему, просочений солодкою водою. Ну може ще який-небудь пісочний торт, про який зуби зламати - просто. Дорогі мої, я не скаржуся, жили ми добре, або принаймні думали що жили добре. Про домашні торти ніхто не думав, у всякому разі в той час і у Волгограді, якщо є незгодні, нехай опротестують. (1975-1985).
    Вступ закінчено, переходимо до торту і до життя в Якутії - місто Нерюнгрі. Кулінарних сайтів не було, щедро ділилися тим, хто що мав на голові, душі, гаманці і т. д. тощо
    Рецепт з тих часів.
    Мабуть почнемо з черемхи. Черемшину пекручіваем на м'ясорубці і відсіваємо частинки кісточок (трудомісткий процес, але без праці, як-то кажуть не витягнеш і рибку . . . )

    Жовтки розтерти з цукром, білки збити окремо.
    У розтерті з цукром жовтки додати сметану (з погашеної в ній содою), черемху (без кісточок), збиті білки, борошно, все добре перемішати.
    Випікати два коржі.
    Крем: сметану викласти в полотняний мішечок, підвісити на дверцята кухонного шафки, відцідити воду протягом 2 годин, цукор перемолоти в пудру, збити з відціджений сметаною в крем.
    Сироп: 0. 5 склянки води закип'ятити з 0. 5 склянкою цукру, остудити, додати 1 ст. ложку коньяку або лікеру
    Готові гарячі коржі просочити сиропом.
    1 корж укласти на тарілку, намазати 1 \ 2 частиною крему, зверху покласти корж № 2, викласти частину крему.
    Торт поставити в холодильник до готовності гостей. Поки гості п'ють і їдять (у кого що заведено і запасено) торт просочується.
    Подаємо чай-кава і наш торт.

    Про рецепті

    ТОРТ простий у виготовленні, СМАЧНИЙ, Ручай, не пошкодуєте. Для тих, хто дочитав до кінця, лірика від Вероніки Тушновой: Ні про що не печаль, нічого мені не треба,-ось з тобою зустрілися, от йдемо з тобою рядом. Два години пополудні, хмар розмито пір'я . . . Якщо скажуть, що будні, ні за що не повірю! В калюжах білі хмари, дахи у вологих Полуда . . . Що выдумали КРАЩЕ! . . . ПРОСТО ЩАСЛИВІ ЛЮДИ!
    Категория: Випічка | Просмотров: 475 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0