Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Март 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Март » 27 » Кекси яблучні
    18:37
    Кекси яблучні

    Інгредієнти

    яблука - 2 шт
    цукор коричневий - 1 склянку з гіркою
    масло вершкове - 150 гр
    яйця - 1 шт
    борошно - 1 склянка
    мелений мигдаль - 1/2 сткана
    молоко - 3 ст. л
    Для соусу (за бажанням):
    вершки жирністю 20% - 1/2 склянки
    масло вершкове - 20 гр
    цукор коричневий - 1/3 склянки

    Спосіб приготування

    Починаємо з того, що ставимо на плиту ємність з вершковим маслом на небольшой вогонь. Поки воно топиться, ретельно моєму яблучка і акуратно вирізаємо у них сердцевінку, потім нарізаємо їх тоненькими кружальцями (чим тонше це ми зробимо, тим менше заморочек у нас буде з їх укладанням у форми).
    Если олія розтопиться додаємо в нього приблизно 1,5 ст. л. цукру, даємо йому розійтися, і можна знімати ємність з плити. У неї ж малеханькими порціями укладаємо підготовлені яблука, періодично струшуючи, щоб забезпечити покриття яблук сумішшю з усіх боків. Після чого акуратно вкладаємо наші яблучні кружальця по дну і краях формочек з невеликим нахлестом (не завжди вдається укласти їх цілком, не соромимося і надриває або зовсім поділяємо кружечки на кілька частин, це полегшить нам нашу задачку).
    Частину, що залишилася суміш, в якій ми купали наші яблучка, переміщаємо в миску, всипаємо залишився коричневий цукор і гарненько збиваємо міксером (близько 10 хв). Після чого поступово додаємо яйця, молоко, просіяне борошно і мелений мигдаль (останній я "молола" у блендері, для 1/2 склянки меленого мигдалю знадобилося приблизно 1/3 цілого) при цьому продовжуємо збивати міксером до однорідного стану.
    Отримане тісто розкладаємо по формах (у мене вийшло як раз на 2 форми по 6 виробів) і відправляємо в розігріту духовку при 180 С на 30 хвилин.
    Поки кексікі рум'яна, можна приготувати соус. Для цього вершки, цукор і масло поміщаємо в сотейник і ставимо на середній вогонь. Помішуючи, доводимо суміш до кипіння і даємо їй потім ще 5-7 хвилин.
    Готові кекси, Чорноморське духовки, формочки акуратно перевертаємо на блюдо і за бажанням поливаємо соусом. Виходять кексікі несподівано ніжними, смачними та запашними. :)
    Залишається лише налити чайку і побажати всім приємного апетиту;)

    Про рецепті

    Рецептик зустріла в журналі, зацікавила ідея з яблучної "оболонкою", однак не очікувала, що итог виявиться на стільки смачним, всім рекомендую Сам рецепт не міняла, скоротила лише інгредієнти для соусу, в оригіналі розрахунок йшов на 1,5 склянки вершків, соусу в цьому випадку виходить невиправдано много. Всех з Яблучним Спасом!! Любові та благополуччя
    Категория: Випічка | Просмотров: 488 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0