Главная » 2010 Март 27 » Кекси яблучні
18:37 Кекси яблучні | |
Інгредієнтияблука - 2 штцукор коричневий - 1 склянку з гіркою масло вершкове - 150 гр яйця - 1 шт борошно - 1 склянка мелений мигдаль - 1/2 сткана молоко - 3 ст. л Для соусу (за бажанням): вершки жирністю 20% - 1/2 склянки масло вершкове - 20 гр цукор коричневий - 1/3 склянки Спосіб приготуванняПочинаємо з того, що ставимо на плиту ємність з вершковим маслом на небольшой вогонь. Поки воно топиться, ретельно моєму яблучка і акуратно вирізаємо у них сердцевінку, потім нарізаємо їх тоненькими кружальцями (чим тонше це ми зробимо, тим менше заморочек у нас буде з їх укладанням у форми).Если олія розтопиться додаємо в нього приблизно 1,5 ст. л. цукру, даємо йому розійтися, і можна знімати ємність з плити. У неї ж малеханькими порціями укладаємо підготовлені яблука, періодично струшуючи, щоб забезпечити покриття яблук сумішшю з усіх боків. Після чого акуратно вкладаємо наші яблучні кружальця по дну і краях формочек з невеликим нахлестом (не завжди вдається укласти їх цілком, не соромимося і надриває або зовсім поділяємо кружечки на кілька частин, це полегшить нам нашу задачку). Частину, що залишилася суміш, в якій ми купали наші яблучка, переміщаємо в миску, всипаємо залишився коричневий цукор і гарненько збиваємо міксером (близько 10 хв). Після чого поступово додаємо яйця, молоко, просіяне борошно і мелений мигдаль (останній я "молола" у блендері, для 1/2 склянки меленого мигдалю знадобилося приблизно 1/3 цілого) при цьому продовжуємо збивати міксером до однорідного стану. Отримане тісто розкладаємо по формах (у мене вийшло як раз на 2 форми по 6 виробів) і відправляємо в розігріту духовку при 180 С на 30 хвилин. Поки кексікі рум'яна, можна приготувати соус. Для цього вершки, цукор і масло поміщаємо в сотейник і ставимо на середній вогонь. Помішуючи, доводимо суміш до кипіння і даємо їй потім ще 5-7 хвилин. Готові кекси, Чорноморське духовки, формочки акуратно перевертаємо на блюдо і за бажанням поливаємо соусом. Виходять кексікі несподівано ніжними, смачними та запашними. :) Залишається лише налити чайку і побажати всім приємного апетиту;) Про рецептіРецептик зустріла в журналі, зацікавила ідея з яблучної "оболонкою", однак не очікувала, що итог виявиться на стільки смачним, всім рекомендую Сам рецепт не міняла, скоротила лише інгредієнти для соусу, в оригіналі розрахунок йшов на 1,5 склянки вершків, соусу в цьому випадку виходить невиправдано много. Всех з Яблучним Спасом!! Любові та благополуччя | |
|
Всего комментариев: 0 | |