Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Март 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Март » 31 » Листкові тістечка з малиною і рікоттою.
    18:48
    Листкові тістечка з малиною і рікоттою.

    Інгредієнти

    листкового бездріжджового тісто 1 упаковка 400 гр.
    Рікотта 250 гр.
    Молоко 600 мл.
    Яйця 2 шт.
    Цукрова пудра 7 ст. л.
    Борошно 4 ст. л.
    Ванільний цукор 1-2 пакетика
    Свіжа малина.

    Спосіб приготування

    Тісто, не раскативая, розрізати гострим ножем на 12 частин, наколоти виделкою. Деко накрити змоченою холодною водою пекарської папером, викласти тісто, не забудьте залишити проміжки, й забрати в холодильник, поки духовка розігрівається до 220 гр. Випікати 12-15 хвилин. Витягнути і, поки заготовки ще гарячі, розділити кожну вздовж по висоті на 3 частини. Середні повернути в духовку і подпечь ще хвилин 5. Всі остудити.
    Приготувати заварний крем. Молоко нагріти майже до кипіння. Збити яйця з 4 ст. л. цукрової пудри, ванільним цукром і борошном, тонкою цівкою, не припиняючи збивати, влити гаряче молоко. Поставити на повільний вогонь і заварити при безперервному помішуванні до консистенції дуже густої сметани (у мене зайняло близько 15 хвилин, фото № 3). Охолодити на холодній водяній бані, помішуючи. Крем ще загусне (фото № 4).
    Рікотта протерти через сито, збити з пудрою, що залишилася, додати остиглий заварний крем і ще раз збити.
    Зібрати тістечка. 10 шматочків тесту щедро змастити кремом, втиснути ягідки малини, накрити тістом, знову крем і малина, знову тісто. Трохи придавити конструкції рукою, змастити рештою кремом. Зверху розкришити інше тісто й забрати в холод для просочення на кілька годин.

    Про рецепті

    Дуже люблю листковий «Наполеон», але масляний заварний крем такий калорійний, влітку хочеться чогось легше, от і придумав такий варіант. Звичайно крем вийшов більш рідким, ніж класичний. Чому я готую коржі саме так? Звичайно, можна спочатку розкачати тісто, запекти, а потім нарізати. Тільки от після розкочування іноді воно нерівно піднімається, та й кришиться потім при нарізці, для себе я підібрала ось такий спосіб, ви сможете користуватися обичним. Можно чи зробити великий торт? Чесно скажу - не пробувала (я взагалі робила всього 2 тістечок із залишків тесту), напевно можна, але пам'ятайте - крем рідкуватий.
    Категория: Випічка | Просмотров: 322 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0