Главная » 2010 Январь 23 » Пиріг з яблуками, ревенем і ванільним кремом.
18:28 Пиріг з яблуками, ревенем і ванільним кремом. | |
ІнгредієнтиПродукти на форму 22/30 см.Тісто. 200 гр борошна 1/2 ч. л. розпушувача 1 жовток 70 г цукру, сіль 1/2 ч. л. ванільного цукру 125 гр вершкового масла Внутренность. 1 ст. л. сухарів 300 гр ревеню 3 середніх яблука 4 ст. л. цукру За 1/4 ч. л. мелених кориці і коріандру Кружок лимона товщиною 2 см. Заливка. 1 пакетик червоною заливки для торта Цукор на смак Крем. 1 пакетик желатину (10 гр) 400 мл молока 1 пакетик порошку для ванільного пудингу 3 ст. л. цукру 200 мл вершків для збивання. Спосіб приготуванняТісто. Борошно просіяти з розпушувачем і дрібкою солі, додати жовток, всипати цукор і ваніль, покришити охолоджене масло. Все перемішати міксером або в комбайні у крихту, потім швидко замісити однорідне тісто холодними руками, скачати в кулю (я його трохи сплющуються, так потім легше розкочувати), прибрати в пакет і в холодильник на 1 годину.Внутренность. Ревінь вимити, видалити жорсткі кінчики, якщо треба, то й прожилки (в моєму їх не було), нарізати шматочками 2 см завдовжки. У митих яблук видалити сердцевінку, якщо сорт з тонкою шкіркою - її можна не чистити. Розрізати на четвертинки, потім скибочками. Закип'ятити воду з цукром, вижати туди лимон, віджимання кинути туди ж, всипати спеції. Відварити ревінь і яблука під кришкою 5 хвилин, відкинути на сито, витягнути лимон. Компот зберегти. Духовку розігріти до 225 гр. Деко змастити олією, присипати сухарями (я не посипала, про що і пошкодувала - не сильно, але прішкварілся), або застелити папером для випічки. Тісто розкачати між шарами плівки, викласти на деко, зробивши невеликі борти, наколоти виделкою. Подпечь на середньому рівні 5-7 хвилин, потім посипати сухарями і викласти начинку, відкриті краю прикрити фольгою. Випікати 30 хвилин. Остудити. Заливка. Відміряти 250 мл компоту, якщо його менше - додати води до потрібного обсягу. Слідуючи вказівкам на упаковці, приготувати желе, підкоригувавши кількість цукру - компот вже солодкий. Залити начинку, охолодити. Крем. Замочити желатин в 2 ст. л. холодної води. Зварити ванільний пудинг за інструкцією на упаковці, але з 400 мл молока (див. дод. Інформацію), остудити. Розпустити желатин на водяній бані. Вершки збити в круту піну. Додати пару ст. л. до розтопленому желатину, добре перемішати, потім з'єднати з іншими вершками, знову перемішати (краще вручну). Поступово додати пудинг, і ось тепер можна вже все збити міксером. Крем перекласти в кондитерський мішок з зірчастої насадкою і видавити гратами на пиріг. Можна відразу різати на порції і подавати. Про рецептіЗ'явився ревінь осіннього врожаю - не могла пропустити - обожнюю! Пропорції внутренности звичайно, краще змінити на користь ревеню 2 до 1, але свій у мене не росте, а магазинний невиправдано дорогий, довелося робити так. По заливки. На пакетику написано розчиняти в 200 мл рідини, я брала 250 (по книзі) - відмінно застигла і вистачило на нормальний слой. По крему. Зварити пудинг за інструкцією у мене жодного разу нормально не вийшло - утворюються грудки, зараза! За порадою наших господарочок тепер не кип'ячу його 1 хвилину на плиті, а прогрівають на киплячій водяній бані 3 хвилинки, потім охолоджую на холодній - весь час треба заважати. Вийде густий - ложка стоіт. Пока збиваю вершки, накриваю його пакетом, притискаючи до поверхні, і ставлю в морозилку. Замерзнути не встигне, зате добре охолоне. | |
|
Всего комментариев: 0 | |