Главная » 2010 Январь 28 » Сливове-персиковий булочкопірог і шоколадно-маковий рулет
10:04 Сливове-персиковий булочкопірог і шоколадно-маковий рулет | |
ІнгредієнтиТісто:Молоко - 300 гр. Дріжджі бистрораств. - 7 гр. Масло слив. - 70 гр. Яйце - 1 шт. (+ 1 шт. Для обмазки) Цукор - 6-7 ч. л. Сіль - 1 ч. л. Борошно - 4-5 скл. Внутренность для пирога: Сливи свіжі - 300 гр. Персики Марино. - 300 гр. Внутренность для рулету: Шоколад молочний - сто гр. Мак - 150 гр. Молоко - 2-3 ст. л Спосіб приготуванняДавно ще запримітила у кулінара jelena_73 пиріг з булочок, дуже мені ця ідея сподобалася. А сьогодні ще й змійка до рецепту «Бєлкіна гірка» масла у вогонь підлила))) Вирішила і я сьогодні солодкою випічкою своїх побалувати.Для початку зробити дріжджове тісто (як правило, кількість продуктів беру на око): в теплому молоці розвести дріжджі, додати розм'якшене вершкове масло, яйце, сіль, цукор, борошно. Тісто має бути трохи рідкуватий. На 1 годину ставимо в тепле місце, щоб як мінімум 2 рази подошо. Для прискорення процесу роблю так (років п'ять тому винайшла цей спосіб): ставлю каструлю з тістом у ванну, поряд кладу душ і пускаю тоненькою струейчкой теплу воду на дно каструлі. Если тісто підійшло, виливаємо його на посипану борошном поверхню і вимішуємо. Тепер можна творити. Відрізати маленькі шматочки тіста, розкачати в корж, покласти 1 сливу (без кісточки) і кілька шматочків персика, зашіпнуть краю, сформувати круглу булочку. У форму, змащену маслом викласти плотненько один до 1-го швом вниз булочки, заповнивши всю форму. Змазати збитим яйцем, посипати кунжутним насінням і відправити у попередньо розігріту до 180 С на 20-30 хвилин. Булочкопірог готовий. Тим часом з'ясувалося, що в мене ще залишилося чимало тесту. Хотіла відправити у морозилку до кращих часів, але прийшла жаба і почала мене душити: «Як ти смієш, таке м'яке, тепле і ніжне тісто заморожувати?! Воно ж живе, негоже йому мерзнути в морозилці! ». І я вирішила спекти рулет: Мак замочуємо в окропі на 15 хвилин до розбухання. Шоколад розтопити в мікрохвильовці, додавши трохи молока. Змішати мак з шоколадом. Тісто тонко розкачати, викласти начинку і згорнути рулетом. Так само відправляємо в духовку на 20 хвилин при 180С. Приємного чаювання! Про рецептіБольшущее спасибо jelena_73 за ідею булочкопірога! | |
|
Всего комментариев: 0 | |