Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Март 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Март » 5 » ТОРТ Грильяжний.
    18:34
    ТОРТ Грильяжний.

    Інгредієнти

    Бісквіт білий простий:
    Яйця - 10 шт
    Борошно - 200 гр
    Цукор - 200 гр
    Бісквіт шоколадний простий:
    Яйця - 5шт
    Борошно - 60 гр
    Цукор - сто гр
    Какао - 40 гр
    Крем:
    Вершкове масло - 600 гр
    Цукрова пудра - 400 гр
    Сік лимона - 1 шт
    Коньяк або Бренді можна і лікер - 30 мл
    Або Крем "Глясе"
    Жовтка - 4 шт
    Цукор - 400 гр
    Вершкове масло або маргарин - 600 гр
    Ванільний цукор - 1 ч. л
    Коньяк або Бренді можна і лікер - 30 мл
    Сироп для просочення бісквітних коржів:
    Цукор - сто гр
    Вода - сто мл
    Коньяк або Бренді можна і лікер - 50 мл
    Або сік з бренді, просочування для бісквітних коржів.
    Грильяж (прикраса торта крихта)
    Цукор - 1 склянки
    Горіхи арахіс або мигдаль - 1 стакан

    Спосіб приготування

    З чого почати робити торт? З сиропу якщо у вас немає соку, а потім робимо грильяж.
    Сироп, цукор + вода вскіпятіть додати ваніль і есенцію за смаком.
    Грильяж, в домашніх умовах, повірте - це дуже просто, можна зберігати в коробочці 3 місяці в темному сухому місці.
    Горіхи обсмажити у розпеченій духовці 8 хвилин при температурі 200 С, або на сковороді попередньо помішуючи АЛЕ БЕЗ ВСЯКОГО МАСЛО!!!! ГОРІХИ смажити ТІЛЬКИ на сухій пательні або в духовці на листі. Горіхи остудити й очистити від шелухі. Чтоби зробити карамель знадобляться цукор. Коротше - звичайна технологія приготування льодяників з паленого цукру. Далі в розплавлений цукор всипати горіхи перемішати дерев'яною ложкою. Оріхову масу вилити на плоску поверхню, яку заздалегідь необхідно змастити олією. Если грильяж застигне розламаєте на шматочки і подрібніть в м'ясорубці з крупними гратами.
    БІСКВІТ: яйця + цукор збивати в густу піну близько 30 хвилин, потім не вимикаючи міксер тонкою цівкою вливати воду (можна замінити будь-яким соком або коньяк) бісквіт буде ароматний) збивати.
    Борошно просіяти (якщо ви боїтеся що бісквіт не підніметься при випічки додайте розпушувач тісто 1 ч. л. ) і по тихенько кладете в яєчну масу (АЛЕ НЕ перебила) це треба робити швидко і акуратно.
    Шоколадний бісквіт робиться так як і білий, але какао і борошно треба перемішати і просіяти.
    Заздалегідь приготуйте форму для випічки бісквіта на довгій листи у вигляді листа.
    Виходить 2 білих бісквітами 1 шоколадний. Робити все окремо тобто бісквіти збивати і випікати.
    Випікати в розігрітій духовці 200-250 С, 10-15 хвилин.
    Если бісквіт поставили в духовку дверки не можна відкривати 10 хвилин щоб бісквіт не спав.
    Готовий бісквіт остудити.
    Крем, олія розм'якшене збиваємо з цукровою пудрою до пишної крем образної маси, тонкою цівкою додаємо сік лимона і коньяк.
    Або робимо крем Глясе.
    Яйця замочіть на 30 хвилин у розчині соди, промити під проточною водою. Відокремити білки від жовтків. Робимо крем Глясе, в каструлю покладіть 400 гр цукру і 4 жовтки, підігрівається на водяній бані, збиваючи віночком до збільшення обсягу в 2-2. 5 рази. Зніміть з вогню й остудити, потім процідити через сито. Збиваємо розм'якшеного 600 г вершкового масла (або маргарину) до крем образної маси, тонкою цівкою вливаємо охолоджені яйця з цукром. Крем не повинен відшарується. Додайте ванільний цукор і коньяк, все збити.
    Але як акуратно за ЦИМ КРЕМ !!!!! МОЖНА В КРЕМ Сальмонельоз занести.
    ЯКЩО ВИ ЛЮБИТЕ Ризикувати СМОЖЕТЕ РОБИТИ.
    Форму надаєте будь-яку: овалу, квадрата, кола, трикутника . . . . . або у вигляді книжки.
    Формуємо торт, просочуємо кожен бісквіт сиропом на верх крем, і так робимо шарами шоколадний бісквіт повинен бути в серединці.
    Если торт придбав бажану форму його треба поставити в морозильник на 15 - 30 хвилинок.
    Потім торт витягуємо і посипаємо грильяж. Прикрашаємо торт за вашим бажанням живими квітами, марципаном, квіти з мастики, шоколадом, фруктами.

    Про рецепті

    Грильяж (фр. grillage) - французький десерт із смажених горіхів із цукром. Походить з східної халви грубого помелу. Грильяж выдумала сама Шахерезада. ГРІЛЬЯЖНИЙ ТОРТ МОЖНА РОБИТИ І з масною бісквіта. Я роблю з ОБЫЧНОГО НА БАГАТО ПРОЩЕ І БИСТРЕЙ. Все торти були зроблені на заказ. Скажіте що не верно живими квітами прикрашено, не за технологією . . . . . справа в тому що не всі люблять так як за технологією, і в нас зараз дуже всім подобається прикрашати квітами.
    Категория: Випічка | Просмотров: 545 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0