Главная » 2010 Март 5 » ТОРТ Грильяжний.
18:34 ТОРТ Грильяжний. | |
ІнгредієнтиБісквіт білий простий:Яйця - 10 шт Борошно - 200 гр Цукор - 200 гр Бісквіт шоколадний простий: Яйця - 5шт Борошно - 60 гр Цукор - сто гр Какао - 40 гр Крем: Вершкове масло - 600 гр Цукрова пудра - 400 гр Сік лимона - 1 шт Коньяк або Бренді можна і лікер - 30 мл Або Крем "Глясе" Жовтка - 4 шт Цукор - 400 гр Вершкове масло або маргарин - 600 гр Ванільний цукор - 1 ч. л Коньяк або Бренді можна і лікер - 30 мл Сироп для просочення бісквітних коржів: Цукор - сто гр Вода - сто мл Коньяк або Бренді можна і лікер - 50 мл Або сік з бренді, просочування для бісквітних коржів. Грильяж (прикраса торта крихта) Цукор - 1 склянки Горіхи арахіс або мигдаль - 1 стакан Спосіб приготуванняЗ чого почати робити торт? З сиропу якщо у вас немає соку, а потім робимо грильяж.Сироп, цукор + вода вскіпятіть додати ваніль і есенцію за смаком. Грильяж, в домашніх умовах, повірте - це дуже просто, можна зберігати в коробочці 3 місяці в темному сухому місці. Горіхи обсмажити у розпеченій духовці 8 хвилин при температурі 200 С, або на сковороді попередньо помішуючи АЛЕ БЕЗ ВСЯКОГО МАСЛО!!!! ГОРІХИ смажити ТІЛЬКИ на сухій пательні або в духовці на листі. Горіхи остудити й очистити від шелухі. Чтоби зробити карамель знадобляться цукор. Коротше - звичайна технологія приготування льодяників з паленого цукру. Далі в розплавлений цукор всипати горіхи перемішати дерев'яною ложкою. Оріхову масу вилити на плоску поверхню, яку заздалегідь необхідно змастити олією. Если грильяж застигне розламаєте на шматочки і подрібніть в м'ясорубці з крупними гратами. БІСКВІТ: яйця + цукор збивати в густу піну близько 30 хвилин, потім не вимикаючи міксер тонкою цівкою вливати воду (можна замінити будь-яким соком або коньяк) бісквіт буде ароматний) збивати. Борошно просіяти (якщо ви боїтеся що бісквіт не підніметься при випічки додайте розпушувач тісто 1 ч. л. ) і по тихенько кладете в яєчну масу (АЛЕ НЕ перебила) це треба робити швидко і акуратно. Шоколадний бісквіт робиться так як і білий, але какао і борошно треба перемішати і просіяти. Заздалегідь приготуйте форму для випічки бісквіта на довгій листи у вигляді листа. Виходить 2 білих бісквітами 1 шоколадний. Робити все окремо тобто бісквіти збивати і випікати. Випікати в розігрітій духовці 200-250 С, 10-15 хвилин. Если бісквіт поставили в духовку дверки не можна відкривати 10 хвилин щоб бісквіт не спав. Готовий бісквіт остудити. Крем, олія розм'якшене збиваємо з цукровою пудрою до пишної крем образної маси, тонкою цівкою додаємо сік лимона і коньяк. Або робимо крем Глясе. Яйця замочіть на 30 хвилин у розчині соди, промити під проточною водою. Відокремити білки від жовтків. Робимо крем Глясе, в каструлю покладіть 400 гр цукру і 4 жовтки, підігрівається на водяній бані, збиваючи віночком до збільшення обсягу в 2-2. 5 рази. Зніміть з вогню й остудити, потім процідити через сито. Збиваємо розм'якшеного 600 г вершкового масла (або маргарину) до крем образної маси, тонкою цівкою вливаємо охолоджені яйця з цукром. Крем не повинен відшарується. Додайте ванільний цукор і коньяк, все збити. Але як акуратно за ЦИМ КРЕМ !!!!! МОЖНА В КРЕМ Сальмонельоз занести. ЯКЩО ВИ ЛЮБИТЕ Ризикувати СМОЖЕТЕ РОБИТИ. Форму надаєте будь-яку: овалу, квадрата, кола, трикутника . . . . . або у вигляді книжки. Формуємо торт, просочуємо кожен бісквіт сиропом на верх крем, і так робимо шарами шоколадний бісквіт повинен бути в серединці. Если торт придбав бажану форму його треба поставити в морозильник на 15 - 30 хвилинок. Потім торт витягуємо і посипаємо грильяж. Прикрашаємо торт за вашим бажанням живими квітами, марципаном, квіти з мастики, шоколадом, фруктами. Про рецептіГрильяж (фр. grillage) - французький десерт із смажених горіхів із цукром. Походить з східної халви грубого помелу. Грильяж выдумала сама Шахерезада. ГРІЛЬЯЖНИЙ ТОРТ МОЖНА РОБИТИ І з масною бісквіта. Я роблю з ОБЫЧНОГО НА БАГАТО ПРОЩЕ І БИСТРЕЙ. Все торти були зроблені на заказ. Скажіте що не верно живими квітами прикрашено, не за технологією . . . . . справа в тому що не всі люблять так як за технологією, і в нас зараз дуже всім подобається прикрашати квітами. | |
|
Всего комментариев: 0 | |