Главная » 2009 Июнь 29 » Торт "Польський медовий" або "Бджілка"
11:29 Торт "Польський медовий" або "Бджілка" | |
ІнгредієнтиТісто для коржів:сто г масла 1/2 склянки цукру 3 яйця 1 склянку меду 1 ч л соди 2 1/2 - 2 3/4 склянки борошна Крем: сметана 900г згущене молоко 1/2 банки Спосіб приготуванняВсі інгредієнти (крім борошна) покласти у велику миску і поставити на водяну баню (закип'ятити воду в каструлі і поставити на неї миску). Нагріти, постійно помішуючи, 5 хвилин.Если всі розтопиться і вміст миски прогріється, зняти з вогню, додати борошно і добре перемішати. Тісто виходить не густим, трохи рідкуватий. Накрити миску і поставити в холодильник на 8-12 годин. Тісто можна замісити вранці, а ввечері піч, або залишити в холодильнику на ніч. Через 8 годин тісто трохи загусне. Прогріти духовку до 200 ° С (400 ° F). Розділити тісто на 8 частин. Взяти 3 пергаментних листа (на одному аркуші дбає, на іншому остигає, на третьому розкочується корж) і намалювати на них кола діаметром 25 см. Присипати пергамент борошном, покласти на нього шматок тесту і розтягнути руками до потрібних розмірів. Тісто м'яке і дуже слухняна, трохи липкі тому його потрібно розтягувати припудрені борошном руками. Пензликом змахнути зайву муку і перенести пергамент на протвень. Випікати кожен корж 4-5 хвилин, до зарумяніванія. Ще один корж печеться зробити інший. Остудити коржі на решітці. Коржі обрізати за трафаретом, а решту крихту підсушити в духовці та будуть використані для обсипання торта. Корж не висихають після охолодження. Сметану відцідити (скласти марлю в чотири шари, покласти на сито або друшляк, вилити туди сметану і поставити в холодильник на ніч). Збити відціджену сметану й згущене молоко. Промазати даними кремом торт і прикрасити його за бажанням. Поставить торт в холодильник для просочення на 8-12 годин. Про рецептіКоржі для цього торта виходять м'якими, бісквітними, вони дуже добре піднімаються при випічці, тому торт виходить високим - вистачить на велику компанію. Коржі також можна заморозити НЕ промазуючи кремом або заморозити вже готовий торт, нарізавши його на порції. Розморожувати в холодильнику. | |
|
Всего комментариев: 0 | |