Главная » 2009 Июнь 22 » Відкритий пиріг з гарбузом, пеперони і копченим сиром.
10:03 Відкритий пиріг з гарбузом, пеперони і копченим сиром. | |
Інгредієнти350 гр. м'якоті гарбузаПучок зеленої цибулі Шматочок шинки ~ 50 гр. Кілька гілочок тимьяна 1 ст. л. білого винного оцту Невеликий шматочок з/до ковбаси пеперони 200 гр. копченого легкоплавкого сиру (наприклад, сулугуні) Для тіста: ~ 250 гр. борошна 1 ч. л. розпушувача 125 гр. м'якого сиру 3 ст. л. рослинного масла 1 яйце Сіль, цукор Для соусу: 3-4 в'ялених томата в олії 2 зубчики часнику Спосіб приготуванняГарбуз звільнити від насіння і шкірки, м'якоть нарізати дрібними кубиками (зі стороною 0,5 см), так само нарізати шинку. Зелену цибулю порізати дрібними кільцями, з чебрецю обірвати листочки. На рослинному маслі згасити разом гарбуз з шинкою 7 хвилин, додати цибулю і чебрець (я ще посипала сушеними томатами, не в маслі, а сухими пластівцями, купую на ринку, там, де спеції стаканчиками продають), тушкувати ще 3 хвилини. Влити винний оцет, перемішати і зняти з вогню. Можна трохи підсолити, тільки не забудьте, буде ще солона пеперони і сир. Хай поки що остигає.Для тіста просіяти борошно (взяла 2/3 звичайної і 1/3 цельномолотой) з розпушувачем і дрібкою солі. Змішати яйце, цукор, сир (у мене була пачка 100 гр. , Додала 1 ст. л. сметани) і масло. Всипати відразу половину борошна, перемішати, можна міксером, потім, поступово підсипаючи решту муки, руками вимісити м'яке однорідне тісто. У мене залишилося невикористаними приблизно 3 ст. л. з гіркою борошна, коли тісто перестало вже липнуть до рук. Скачати в кулю і прибрати в пакет і в холодильник на 15 хвилин. У блендері подрібнити в'ялені томати, додавши порізаний часник та трохи олії з банки. Пепероні нарізати тонкими скибочками, сир скибочками, кубиками або крупно натерти. Духовку розігріти максимально. Тісто розкачати, качалку і стіл можна змастити крапелькою масла, щоб не липнуло. Викласти в плоску форму для піци, залишивши невисокий бортик, зайве зрізати. Подпечь основу хвилин 5, можна наколоти виделкою. Витягти, знизити температуру до 180 гр. Змазати подпеченную основу томатно-часниковим соусом, викласти тушковану гарбуз з шинкою, зверху розкласти пеперони і сир. Запікати 30-35 хвилин. Подавати пиріг гарячим. Про рецептіМені дуже сподобалося працювати з таким тестом, воно виходить слухняним, пластичним і неліпкім. Форма була 24 см, краще використовувати більший розмір, начинка ляже не так рясно, і тісто у мене зайве залишилося. Інформація для нелюбитель гарбуза. Після такої обробки пропадає гарбузовий специфічний запах і солодкуватий смак, а залишається колір і щільний, але досить соковита консистенція. Чоловік, який гарбуз терпіти не може, сказав, що йому сподобалося і попросив як-небудь ще такий пиріжок приготувати. Щоправда, мене дуже підвів ковбасний сир, який ні в яку не хотів плавитися, через що начинка трохи розсипалася, тому в інгредієнти спеціально вказала, що сир повинен бути легкоплавких. | |
|
Всего комментариев: 0 | |