Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Июнь 2009  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2009 » Июнь » 22 » Відкритий пиріг з гарбузом, пеперони і копченим сиром.
    10:03
    Відкритий пиріг з гарбузом, пеперони і копченим сиром.

    Інгредієнти

    350 гр. м'якоті гарбуза
    Пучок зеленої цибулі
    Шматочок шинки ~ 50 гр.
    Кілька гілочок тимьяна
    1 ст. л. білого винного оцту
    Невеликий шматочок з/до ковбаси пеперони
    200 гр. копченого легкоплавкого сиру (наприклад, сулугуні)
    Для тіста:
    ~ 250 гр. борошна
    1 ч. л. розпушувача
    125 гр. м'якого сиру
    3 ст. л. рослинного масла
    1 яйце
    Сіль, цукор
    Для соусу:
    3-4 в'ялених томата в олії
    2 зубчики часнику

    Спосіб приготування

    Гарбуз звільнити від насіння і шкірки, м'якоть нарізати дрібними кубиками (зі стороною 0,5 см), так само нарізати шинку. Зелену цибулю порізати дрібними кільцями, з чебрецю обірвати листочки. На рослинному маслі згасити разом гарбуз з шинкою 7 хвилин, додати цибулю і чебрець (я ще посипала сушеними томатами, не в маслі, а сухими пластівцями, купую на ринку, там, де спеції стаканчиками продають), тушкувати ще 3 хвилини. Влити винний оцет, перемішати і зняти з вогню. Можна трохи підсолити, тільки не забудьте, буде ще солона пеперони і сир. Хай поки що остигає.
    Для тіста просіяти борошно (взяла 2/3 звичайної і 1/3 цельномолотой) з розпушувачем і дрібкою солі. Змішати яйце, цукор, сир (у мене була пачка 100 гр. , Додала 1 ст. л. сметани) і масло. Всипати відразу половину борошна, перемішати, можна міксером, потім, поступово підсипаючи решту муки, руками вимісити м'яке однорідне тісто. У мене залишилося невикористаними приблизно 3 ст. л. з гіркою борошна, коли тісто перестало вже липнуть до рук. Скачати в кулю і прибрати в пакет і в холодильник на 15 хвилин.
    У блендері подрібнити в'ялені томати, додавши порізаний часник та трохи олії з банки. Пепероні нарізати тонкими скибочками, сир скибочками, кубиками або крупно натерти. Духовку розігріти максимально.
    Тісто розкачати, качалку і стіл можна змастити крапелькою масла, щоб не липнуло. Викласти в плоску форму для піци, залишивши невисокий бортик, зайве зрізати. Подпечь основу хвилин 5, можна наколоти виделкою. Витягти, знизити температуру до 180 гр.
    Змазати подпеченную основу томатно-часниковим соусом, викласти тушковану гарбуз з шинкою, зверху розкласти пеперони і сир. Запікати 30-35 хвилин.
    Подавати пиріг гарячим.

    Про рецепті

    Мені дуже сподобалося працювати з таким тестом, воно виходить слухняним, пластичним і неліпкім. Форма була 24 см, краще використовувати більший розмір, начинка ляже не так рясно, і тісто у мене зайве залишилося. Інформація для нелюбитель гарбуза. Після такої обробки пропадає гарбузовий специфічний запах і солодкуватий смак, а залишається колір і щільний, але досить соковита консистенція. Чоловік, який гарбуз терпіти не може, сказав, що йому сподобалося і попросив як-небудь ще такий пиріжок приготувати. Щоправда, мене дуже підвів ковбасний сир, який ні в яку не хотів плавитися, через що начинка трохи розсипалася, тому в інгредієнти спеціально вказала, що сир повинен бути легкоплавких.
    Категория: Випічка | Просмотров: 423 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0