Главная » 2010 Июнь 14 » Аджарський хачапурі (варіант)
19:04 Аджарський хачапурі (варіант) | |
ІнгредієнтиТісто:1. Молоко-200 г, 2. Вода-300г, 3. Яйцо-1 шт. , 4. Мука-скільки візьме 5. Дрожжі (сух. ) ~ 10г, 6. Соль Внутренность: Сир імеретінській ~ 1,5 кг сто г сметани або молока Спосіб приготуванняЗамісити м'яке дріжджове тісто, если підійде розділити на 6-7 частин,Расскатать товщиною ~ 1см, надати овальну форму, Сир подрібнити руками (!), Ніякий терки! + Молоко або сметану Викласти сир на тісто Загорнути з двох сторін півтора рази (як поділ сукні підігнути), нехай частина сиру піде під складочку. Додати виробу форму лодочкі. Смазать жовтком. Листи з хачапурі поставити в дуже гарячу духовку, інакше не буде тримати форму. Випікати ~ 15хв. Чи не перетримаєте! Про рецептіВажливо: тісто не повинно бути здобних, внутренность повинна бути рідкуватий, не додавайте сулугуні-сулгуні як тільки трохи охолоне, твердне, а внутренность в Аджарський хачапурі повинна бути рідкуватий, навіть після остиванія. Еслі немає імеретинського сиру, можна взяти адигейський + соль. Совсем правильний для хачапурі сир був показаний у Чари вчора в ульотний перцю))) Звичайно, сир для даного виробу розводять молоком, я спробувала сметаною і не пошкодувала. "Класика жанру" через пару хвилин до готовності покласти на начинку сире яйце, так, щоб білок схопився, але я люблю без яйця, з вершковим маслом, як на фотографіях. Совсем неплохой коментар отдала katrina в одному з рецептів, подивіться http://www. koolinar. ru/recipe/view/1703. І ще: якщо не виявилося в будинку молока для тесту, можна до води додати стол. лж сметани і замісити тісто-теж вкусно. PSДолжно бути НЕ ДОСТАТОЧНО тесту і Багато сиру!!!! )))) | |
|
Всего комментариев: 0 | |