Главная » 2010 Июнь 22 » Пироги з бездріжджового здобного тесту (з м'ясом і з яблуками)
19:22 Пироги з бездріжджового здобного тесту (з м'ясом і з яблуками) | |
ІнгредієнтиДля тіста:0,5 л. кислого кефіру або сметани; 2 - 3 яйця; сто-150 г. маргарину або слив. масла; борошно - скільки візьме тісто; сода - 2/3 ч. ложки; сіль. Внутренность м'ясна: 0,7-0,8 кг. фаршу (50 * 50 яловичина і свинина середньої жирності); 2 цибулини (на смак: любите цибулю - можна побільше); 3-4 середніх картоплини; сіль, перець чорний мелений, улюблені спеції. Внутренность яблучна: яблука кисло-солодкі або кислі - 3-4 шт. ; масло вершкове - 50-60 г; цукор - 3-4 ст. ложки; за бажанням - мелена кориця - 0,5 ч. ложки. Спосіб приготуванняЗмішати кефір, яйця, сіль, розм'якшений маргарин, додати борошно і соду (в останню чергу, гасити не потрібно) замісити м'яке тісто, добре вимісити на присипаної борошном дошці, щоб не липло до рук. Готове тісто накрити мискою і залишити "відпочити" на 15-20 хв.Для м'ясного пирога: на змащене деко розкачати пласт тесту так, щоб краю трохи звисали з листа, товщиною не більше 1 см. (тісто сильно піднімається). На тісто викласти "лускою" сиру картоплю, нарізану тонкими пластиками (можна натерти на крупній тертці і злегка віджати), посолити, посипати спеціями. На картоплі розподілити фарш, посолити, посипати спеціями, зверху - цибулю, нарізану тонкими кільцями, сіль, спеції. Накрити иным шаром тесту, розкатано тонший, ніж перший, щільно защипати, зробити отвір для виходу пари. Випікати в попередньо нагрітій до 200 град. духовці 35-40 хв. Готовий пиріг накрити злегка вологим рушником, дати постояти 3-5 хв. Пиріг смачний як в гарячому, так і в прохладному вигляді. Для яблучного пирога: яблука очистити від серцевини, нарізати великими часточками (яблуко на 6-8 частин). Дно рознімної форми рясно намазати вершковим маслом - шаром не менше 0,5 см, засипати цукром, зверху прекрасно укласти часточки яблук, посипати ще трохи цукром і корицею. Тісто розкачати в корж за розміром трохи більше діаметру форми, товщиною 1 см, накласти зверху на яблука і акуратно подоткнуть під начинку, тісто проколоти вилкою в декількох місцях. Поставити в духовку з температурою 220 - 225 град. (бажано на нижній рівень) на 3-5 хв. , потім знизити температуру до 180 град, пиріг переставити в центр духовки і випікати ще 20-25 хв. Форму з готовим пирогом поставити на рушник, намоченої холодною водою, зняти роз'ємний борт і перевернути на блюдо. Поверхня яблук повинна бути карамелізований. Про рецептіЦей спосіб приготування яблучного пирога відноситься до французької кухні, тісто може бути будь-яким - пісочне, листкове, дріжджове. В оригіналі такої пиріг подається теплим зі збитими вершками, але ми вдома їмо холодний - з чаем. В випадку дефіциту часу тесту можна не давати часу на "вилежування", тоді воно піднімається трохи менше. | |
|
Всего комментариев: 0 | |