Главная » 2010 Июнь 14 » Торт "Медовий"
18:38 Торт "Медовий" | |
ІнгредієнтиТісто:2 яйця 1 склянка цукру 2 ст. л меду 2 ч. л соди (погасити) сто гр. маргарину 3 склянки борошна (+-) Крем: 300 мл вершків 300 мл сметани (не жирної) Цукор (якщо хочете) Спосіб приготуванняЯйця з цукром розтерти. Додати мед і соду (гашене).Маргарин натерти на тертці. Все змішати і підігріти на плиті на слабкому вогні. Дoбавить 3 склянки борошна, замісити тісто. Розділити на 8-10 частин. Розігріваємо духовку на 225 або 250 гр. Піч будемо на середньому рівні. У мене кругла разьемная форма на 24 см, я беру струму дно. Беремо трохи маргарину і змащуємо їм форму (або дно форми) і посипати борошном, так тонюсінька шаром. Беремо шматочок тіста і розминаємо його руками в корж і кладемо на середину нашого дна і розгортає узким шаром по самі вінця. Буде дуже тонкі шари, вам може здатися, що тесту не вистачить . . . але його вистачить, не сумнівайтеся. Виделкою наколює ЧАСТЕНЬКО весь розкатано корж і в духовку. НЕ відходите від плити - коржі переймаються практически 1-2 хвилини. Приготуйте заздалегідь чистий рушник куди будете складати спечені коржі. Витягуєте корж з духовки і тупим ножем і лопаткою піднімає корж від дна форми . . . він просто відокремитися і зрушує його на ваше рушник. Своїм нашу форму (дно), знову змащуємо маргарином, борошном, розкочують корж і т. д. . . . всі коржі. Так, так, з цим києм трохи моторошно, але йде дуже швидко. Збиваємо вершки до міцного стану (хто хоче - додайте цукру скока хочете), я кинула 1 ст. л. . . сама не знаю навіщо (залишилося небагато в цукорниці), потім додайте сметану, крутаніте міксером пару разів до однорідності. Все, ваш крем готовий. 1 корж (самий засмаглий) залишаємо на обсипання, його ми перетворимо на крихту. Змащуємо коржі, у мене пішло приблизно по 4-5 ст. л крему на кожен корж + боки і верх. Я придавлюю кожний наступний корж, так чуток-чуток. Потім обмазують боки і верх і обсипати крихтою. На ніч в холодильник і вранці ваш торт вже можна вживати. Про рецептіЯ зазвичай роблю 10 коржів і вони дуже і дуже тонкі если їх розгортати. Але цього разу я розділила на 8 частин. тому що почала пекти торт вже в районі 12 ночі, та ще була на роботі цілий день, втомилася і не хотілося особливо возіться. Еще я люблю робити одне з середніх прошарків з тиску журавлиною з цукром - це додає такий смак до солодких Коржа і трохи кислуватому крему. Але цього разу пекла торт до дня народження дитини і вона попросила не додавати клюкву. Пошагових теж не робила, не було сил, буду ще раз піч - то добавлю. Рецепт я взяла з маленької книги, которию мені подарували ось вже років як 15 -- 18 тому. Дуже всім рекомендую, скока раз пекла - завжди дуже успешно. Деті сьогодні сьели аж по 3 шматки . . майже нічого не залишилося, а обіцяла взяти ще й на работуУточняю для всіх: в рецепті варто: 3 склянки борошна і все, у мене склянок взагалі ні (не привезла з Росії), я беру кружку на 200 гр (щас спеціально зважила скока борошна тида входить). Але ви дивіться, підсипати муку обережно, тісто має бути м'яким, але не прилипати до рукам. Нащот вершків можу сказати наступне: тут в Норвегії вершки продають СТРУМУ 3 типів: для кави, для соусів і для крему. Крем завжди збивається. Коробку вже викинула, завтра зайду в магазин і подивлюся жирність. | |
|
Всего комментариев: 0 | |