Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Июнь 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Июнь » 2 » Торт "Ольга"
    18:59
    Торт "Ольга"

    Інгредієнти

    6 яєць,
    2 склянки цукру,
    2 склянки борошна,
    1 кг соковитих яблук,
    300 г зефіру, 300 мл вершків жирністю не менше 20%, упаковка свіжозаморожених вишень,
    2 ст. л. меду,
    40 г вишневого джему,
    0,5 склянки очищених волоських горіхів,
    200 г гіркого шоколаду,
    0,5 ч. л. тертого мускатного горіха,
    1 ч. л. меленої кориці,
    шоколадна крихта для прикраси.

    Спосіб приготування

    Яблука очистити від насіння, нарізати тонкими часточками. Додати мускатний горіх, корицю, мед і 1 ст. л. цукру. Перемішати і відставити.
    Злегка збити 3 яйця з 1 склянкою цукру. Досить того, щоб цукор і яйця добре перемішалися і цукор трохи розчинився. Волоські горіхи порубати, всипати половину в яєчну суміш і перемішати. Стакан борошна просіяти через дрібне сито прямо в суміш цукру та яєць. Вимісити тісто - вона повинна мати консистенцію густої сметани.
    Духовку розігріти до 180С. Роз'ємну форму діаметром 21 см змастити олією, висипати на її дно половину підготовлених яблук, зверху вилити тісто і обережно перемішати його з яблуками. Поверхня коржа повинна бути рівною, а тісто має повністю покривати часточки яблук. Можна зробити і в такий спосіб: викласти на дно форми четверту частину яблук, залити половиною тіста, зверху висипати ще чверть яблук і залити їх залишилися тестом; тоді яблука і тісто можна не перемішувати. Поставити форму в розігріту духовку, випікати протягом 25-30 хв. Дати охолонути у формі. Зефір розділити на половинки. У склянку налити гарячої води і, занурюючи в неї ніж, розрізати кожну половинку ще на дві частини. Гаряча вода дозволяє різати зефір рівно і акуратно, а зефірної маса не пристає до лезу ножа. Если корж охолоне, дістати його з форми, промазати зверху джемом, потім викласти в один шар нарізаний зефір. Випекти ще один такий самий корж.
    Зберегти 2 ст. л. вершків для шоколадного крему. Решта вершки збити до утворення густої піни.
    Поверх шматочків зефіру викласти на корж збиті вершки. Покласти зверху другий корж і злегка на нього натиснути, щоб схопилась зефірної прошарок.
    Шоколад розламати на шматочки і покласти в миску, додати відкладені раніше вершки. Помістити миску на верх відповідної за розміром каструлі з гарячою водою, що стоїть на слабкому вогні. Вода повинна бути дуже гарячою, але не киплячій. Розтоплений шоколад вилити на вершину торта і розподілити за допомогою підігрітою в гарячій воді лопатки. Нехай глазур покриє і бічну поверхню верхнього коржа. Розморожену вишню розкласти в довільному порядку за глазурі, акуратно вдавлюючи в шоколад. Дати шоколаду застигти протягом 10 хв. Нижній корж обмазати залишками вершків і присипати шоколадною крихтою

    Про рецепті

    Цей торт я робила на свій ДР 2 роки назад. Моі поправки до рецепту: Все робила за рецептом, поки не витягла з духовки першу корж: він виявився таковым високим, що я вирішила його розрізати навпіл, Думаю, вони погарячкували щодо діаметру форми, він очевидно має бути більше. Зефіру на корж такового діаметру йде набагато менше. Такої кількості вершків, як вказано в рецепті вистачить не на один шар, я збивала десь 150г - шар вершків був набагато товщі, ніж у них. Джема я брала побільше, а шоколаду вистачило однієї стандартної плитки.
    Категория: Випічка | Просмотров: 529 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0