Главная » 2010 Июнь 2 » Торт "Ольга"
18:59 Торт "Ольга" | |
Інгредієнти6 яєць,2 склянки цукру, 2 склянки борошна, 1 кг соковитих яблук, 300 г зефіру, 300 мл вершків жирністю не менше 20%, упаковка свіжозаморожених вишень, 2 ст. л. меду, 40 г вишневого джему, 0,5 склянки очищених волоських горіхів, 200 г гіркого шоколаду, 0,5 ч. л. тертого мускатного горіха, 1 ч. л. меленої кориці, шоколадна крихта для прикраси. Спосіб приготуванняЯблука очистити від насіння, нарізати тонкими часточками. Додати мускатний горіх, корицю, мед і 1 ст. л. цукру. Перемішати і відставити.Злегка збити 3 яйця з 1 склянкою цукру. Досить того, щоб цукор і яйця добре перемішалися і цукор трохи розчинився. Волоські горіхи порубати, всипати половину в яєчну суміш і перемішати. Стакан борошна просіяти через дрібне сито прямо в суміш цукру та яєць. Вимісити тісто - вона повинна мати консистенцію густої сметани. Духовку розігріти до 180С. Роз'ємну форму діаметром 21 см змастити олією, висипати на її дно половину підготовлених яблук, зверху вилити тісто і обережно перемішати його з яблуками. Поверхня коржа повинна бути рівною, а тісто має повністю покривати часточки яблук. Можна зробити і в такий спосіб: викласти на дно форми четверту частину яблук, залити половиною тіста, зверху висипати ще чверть яблук і залити їх залишилися тестом; тоді яблука і тісто можна не перемішувати. Поставити форму в розігріту духовку, випікати протягом 25-30 хв. Дати охолонути у формі. Зефір розділити на половинки. У склянку налити гарячої води і, занурюючи в неї ніж, розрізати кожну половинку ще на дві частини. Гаряча вода дозволяє різати зефір рівно і акуратно, а зефірної маса не пристає до лезу ножа. Если корж охолоне, дістати його з форми, промазати зверху джемом, потім викласти в один шар нарізаний зефір. Випекти ще один такий самий корж. Зберегти 2 ст. л. вершків для шоколадного крему. Решта вершки збити до утворення густої піни. Поверх шматочків зефіру викласти на корж збиті вершки. Покласти зверху другий корж і злегка на нього натиснути, щоб схопилась зефірної прошарок. Шоколад розламати на шматочки і покласти в миску, додати відкладені раніше вершки. Помістити миску на верх відповідної за розміром каструлі з гарячою водою, що стоїть на слабкому вогні. Вода повинна бути дуже гарячою, але не киплячій. Розтоплений шоколад вилити на вершину торта і розподілити за допомогою підігрітою в гарячій воді лопатки. Нехай глазур покриє і бічну поверхню верхнього коржа. Розморожену вишню розкласти в довільному порядку за глазурі, акуратно вдавлюючи в шоколад. Дати шоколаду застигти протягом 10 хв. Нижній корж обмазати залишками вершків і присипати шоколадною крихтою Про рецептіЦей торт я робила на свій ДР 2 роки назад. Моі поправки до рецепту: Все робила за рецептом, поки не витягла з духовки першу корж: він виявився таковым високим, що я вирішила його розрізати навпіл, Думаю, вони погарячкували щодо діаметру форми, він очевидно має бути більше. Зефіру на корж такового діаметру йде набагато менше. Такої кількості вершків, як вказано в рецепті вистачить не на один шар, я збивала десь 150г - шар вершків був набагато товщі, ніж у них. Джема я брала побільше, а шоколаду вистачило однієї стандартної плитки. | |
|
Всего комментариев: 0 | |