Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Май 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Май » 13 » Яблучний торт під шапкою безе
    19:22
    Яблучний торт під шапкою безе

    Інгредієнти

    тісто:
    6 яєць (відокремити 3 білка)
    200 г м'якого маргарину (Рама)
    сто г цукру
    1 ч. л. соди
    80 г крохмалю (будь-якого)
    220 г борошна
    внутренность:
    500-700 г яблука, чищення і нарізані
    сто г цукру
    безе:
    3 білка
    200 г цукрової пудри
    Ванільний цукор до смаку

    Спосіб приготування

    Яблука (вже дрібно нарізані) засипати цукром. У мене стояли ніч в холодильнику, але не обов'язково.
    Завести тісто, для цього масло збити цукром, додати яйця (3 цілих яйця, і три жовтки, т. к. белкі пішли на безе). Знову добре збити.
    Борошно перемішати з крохмалем, содою, всипати в яєчно-масляну масу. Змішати до однорідної маси.
    Викласти на лист, застелений пекарської папером, або змащений масло, і посипаний борошном.
    Зверху викласти яблука, виділений сироп злити окремо.
    Пекти в духовці при темп. 175 град. 20 хвилин.
    За цей час зробити крем.
    Білки перемішуємо з цукровою пудрою.
    Ставимо на водяну баню, і трохи прогріваємо, просто что-б маса вийшла теплою, не гарячою (до 40 град достатньо)
    Потім збиваємо білки, до стійкої піни. Крем статі дуже білий, і блищить.
    Витягуємо торт з духовки.
    Тут увагу, якщо хочете, що-б торт був "мокрим", то можна його трохи полити сиропом, що залишився від яблук.
    Хоча торт виходить і без цього ніжний.
    Потім по-бажанням посипаємо його розмелених горіхами, і намазуємо кремом.
    Ставимо назад в духовку, вимикаємо температуру до мінімуму, і тримаємо там до 20 хвилин.
    Корочка у крему підсихає, але всередині залишається ще трохи мокрим, як на початку крем.
    Можна залишити так, як подобається, можна ще протримати, пів годинки, що-б вийшов справжній безе на торті.

    Про рецепті

    Торт виходить дуже ніжним, і соковитим (я ще поливала його сиропом). Потрібно було його дуже обережно перекладати на тарілку. Але якщо робити його в круглій формі, можна залишити його там, і сервірувати прямо з форми. Торт для любителів солодкого, і безе.
    Категория: Випічка | Просмотров: 453 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0