Главная » 2010 Май 13 » Яблучний торт під шапкою безе
19:22 Яблучний торт під шапкою безе | |
Інгредієнтитісто:6 яєць (відокремити 3 білка) 200 г м'якого маргарину (Рама) сто г цукру 1 ч. л. соди 80 г крохмалю (будь-якого) 220 г борошна внутренность: 500-700 г яблука, чищення і нарізані сто г цукру безе: 3 білка 200 г цукрової пудри Ванільний цукор до смаку Спосіб приготуванняЯблука (вже дрібно нарізані) засипати цукром. У мене стояли ніч в холодильнику, але не обов'язково.Завести тісто, для цього масло збити цукром, додати яйця (3 цілих яйця, і три жовтки, т. к. белкі пішли на безе). Знову добре збити. Борошно перемішати з крохмалем, содою, всипати в яєчно-масляну масу. Змішати до однорідної маси. Викласти на лист, застелений пекарської папером, або змащений масло, і посипаний борошном. Зверху викласти яблука, виділений сироп злити окремо. Пекти в духовці при темп. 175 град. 20 хвилин. За цей час зробити крем. Білки перемішуємо з цукровою пудрою. Ставимо на водяну баню, і трохи прогріваємо, просто что-б маса вийшла теплою, не гарячою (до 40 град достатньо) Потім збиваємо білки, до стійкої піни. Крем статі дуже білий, і блищить. Витягуємо торт з духовки. Тут увагу, якщо хочете, що-б торт був "мокрим", то можна його трохи полити сиропом, що залишився від яблук. Хоча торт виходить і без цього ніжний. Потім по-бажанням посипаємо його розмелених горіхами, і намазуємо кремом. Ставимо назад в духовку, вимикаємо температуру до мінімуму, і тримаємо там до 20 хвилин. Корочка у крему підсихає, але всередині залишається ще трохи мокрим, як на початку крем. Можна залишити так, як подобається, можна ще протримати, пів годинки, що-б вийшов справжній безе на торті. Про рецептіТорт виходить дуже ніжним, і соковитим (я ще поливала його сиропом). Потрібно було його дуже обережно перекладати на тарілку. Але якщо робити його в круглій формі, можна залишити його там, і сервірувати прямо з форми. Торт для любителів солодкого, і безе. | |
|
Всего комментариев: 0 | |