Главная » 2010 Май 7 » Лагідний "Вишневий тортик"
19:22 Лагідний "Вишневий тортик" | |
Інгредієнтибісквіт:5 яєць 180 гр борошна 180 гр цукру 15 гр коньяку Крем: 500 мл вершків 30% 2 баночки сирного десерту Даніссімо (вишневий по 120 гр) 20-25 гр желатину + 80-100 гр води 120 гр цукру 200 гр вишневого соку для просочення чорний шоколад Спосіб приготуванняБілки відокремити від жовтків і збити міксером в міцну піну додавши цукор, жовтки збити окремо і ввести в білкову масу, додати коньяк, трохи перемішати. У кілька прийомів додати просіяної борошна і акуратно перемішувати ложкою знизу вгору. Разьемную форму змастити олією (тільки дно, боки не потрібно так краще підніметься) пекти в розігрітій до 180 гр духовці 20 хвилин (перші 15 хвилин не відкривати) (форма роз'ємна д. 26 см)Холодні вершки збити в сухий посуді, (спершу на маленьких обертах, потім збільшити до максимальної) з цукром, додати наш сирний десерт, ще трохи збити, ввести остиглий желатин невеликими порціями при цьому продовжуючи збивати. (Желатин залити 100 гр прохолодної води, залишити на 10-15 хв, потім розпустити не доводячи до кипіння й остудити) Остиглий бісквіт витягти з форми розрізати вздовж, просочити вишневим соком, укласти в роз'ємну форму. На дно трохи крему, потім корж, просочення, майже весь крем (залишити трохи для верху), корж, просочення, що залишився, крем. Поставить для застигання у холодильник на пару годин (краще на ніч), торт вирізати з форми, прикрасити за настроєм. (Я прикрасила тертим шоколадом і та ж обсипала боки) Приємного літнього вечора! Про рецептіДуже легкий, ніжно не нав'язливий смак. Сахара в крем можна трохи більше (по-смаку). Іноді додаю в крем (який служить прошарком) вишеньки без кісточок, свіжих чи консервованих, але тоді в крем однозначно цукру більше. | |
|
Всего комментариев: 0 | |