Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Май 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Май » 28 » Пиріг з агрусу
    18:44
    Пиріг з агрусу

    Інгредієнти

    агрус - 500-600 гр
    яйця - 3 шт
    цукор - 80гр (1/3 склянки)
    1 щіпка солі
    1 пакетик ванільного цукру
    розм'якшене вершкове масло - 100гр
    борошно - 150 гр (1 стакан)
    1 ч. л. розпушувача
    2 ст. л. какао (за бажанням)
    2 ст. л. міцного холодної кави (за бажанням)
    Для безе:
    3 білка
    цукор - 100гр
    крапелька солі
    1 ч. л. крохмалю
    цедра 1/2 апельсина

    Спосіб приготування

    Для початку підготуємо міцну каву, нехай остигає.
    Тепер приступаємо до підготовки агрусу, ретельно перебераем і моєму. Якщо він у вас великого розміру, а не "барбі сайз", як у мене, то краще буде нарізати його на пару трійку кружечків.
    Включаємо духовку на 175 С, нехай нагрівається.
    Яйця розтираємо з цукром, потім додаємо сіль, ванільний цукор і збиваємо у стійку піну (не менше 5 хвилин). Тепер поступово вводимо туди борошно, розм'якшене масло і розпушувач, і вимішуємо. Якщо є бажання, можна відокремити приблизно 1/2 частина тесту і змішати її з кавою та какао.
    Деко вистилає пекарської папером і викладаємо на нього спочатку темне тісто, а потім світле і акуратно розрівнюючи його по поверхні можна домогтися мармурового узору (знову ж таки це за бажанням). Зверху викладаємо ягоду і в такому вигляді відправляємо в духовку на 30 хвилин при 175 С.
    В цей час готуємо наше безе. Білки збиваємо з дрібкою солі, і в міру збивання поступово, по чуток-чуток додаємо цукор (важливо: щоб білки були гарненько охолоджені по-перше, і щоб на посуді або інструментах не було ні капелюшечкі жиру по-друге, інакше як би ви не збивали, в кінцевому підсумку піна буде осідати). Если піна буде стійкою, до неї по чуток чуток додаємо крохмаль і цедру лимона, вимішуємо. Відправляємо цю суміш у кондитерський мішок з насадкою з круглим отвором (пр. 1 см, можна використовувати і іншу).
    Після закінчення 30 хвилин дістаємо пиріг з духовки і з допомогою кулінарного мішка робимо на ньому грати з нашого безе. Пиріг знову відправляємо в духовку на 5-6 хвилин, при цьому піднімаємо температуру до 220 С. Потім духовку вимикаємо, і даємо пирога ще хвилин 5 постояти, і лише потім виймаємо.
    Виходить смачно, особливо для тих, хто обожать солодко-кислі смаки:)
    Смачного !!!!
    Категория: Випічка | Просмотров: 586 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0