Главная » 2010 Май 28 » Пиріг з агрусу
18:44 Пиріг з агрусу | |
Інгредієнтиагрус - 500-600 гряйця - 3 шт цукор - 80гр (1/3 склянки) 1 щіпка солі 1 пакетик ванільного цукру розм'якшене вершкове масло - 100гр борошно - 150 гр (1 стакан) 1 ч. л. розпушувача 2 ст. л. какао (за бажанням) 2 ст. л. міцного холодної кави (за бажанням) Для безе: 3 білка цукор - 100гр крапелька солі 1 ч. л. крохмалю цедра 1/2 апельсина Спосіб приготуванняДля початку підготуємо міцну каву, нехай остигає.Тепер приступаємо до підготовки агрусу, ретельно перебераем і моєму. Якщо він у вас великого розміру, а не "барбі сайз", як у мене, то краще буде нарізати його на пару трійку кружечків. Включаємо духовку на 175 С, нехай нагрівається. Яйця розтираємо з цукром, потім додаємо сіль, ванільний цукор і збиваємо у стійку піну (не менше 5 хвилин). Тепер поступово вводимо туди борошно, розм'якшене масло і розпушувач, і вимішуємо. Якщо є бажання, можна відокремити приблизно 1/2 частина тесту і змішати її з кавою та какао. Деко вистилає пекарської папером і викладаємо на нього спочатку темне тісто, а потім світле і акуратно розрівнюючи його по поверхні можна домогтися мармурового узору (знову ж таки це за бажанням). Зверху викладаємо ягоду і в такому вигляді відправляємо в духовку на 30 хвилин при 175 С. В цей час готуємо наше безе. Білки збиваємо з дрібкою солі, і в міру збивання поступово, по чуток-чуток додаємо цукор (важливо: щоб білки були гарненько охолоджені по-перше, і щоб на посуді або інструментах не було ні капелюшечкі жиру по-друге, інакше як би ви не збивали, в кінцевому підсумку піна буде осідати). Если піна буде стійкою, до неї по чуток чуток додаємо крохмаль і цедру лимона, вимішуємо. Відправляємо цю суміш у кондитерський мішок з насадкою з круглим отвором (пр. 1 см, можна використовувати і іншу). Після закінчення 30 хвилин дістаємо пиріг з духовки і з допомогою кулінарного мішка робимо на ньому грати з нашого безе. Пиріг знову відправляємо в духовку на 5-6 хвилин, при цьому піднімаємо температуру до 220 С. Потім духовку вимикаємо, і даємо пирога ще хвилин 5 постояти, і лише потім виймаємо. Виходить смачно, особливо для тих, хто обожать солодко-кислі смаки:) Смачного !!!! | |
|
Всего комментариев: 0 | |