Главная » 2010 Май 30 » Пиріг з садовими ягодами і безе
19:13 Пиріг з садовими ягодами і безе | |
ІнгредієнтиДля тіста: 4 жовтки, 2 столові ложки води, 150г маргарину, 150г цукру, 1 чайна ложка розпушувача, 250г борошна.Для внутренности: свіжозаморожені ягоди чорної смородини і ожини, приблизно по 200г. Для безе: 4 білки, 1 склянка цукру, 1/2 склянки води. Спосіб приготуванняЗ перерахованих продуктів пісочне замісити тісто. Загорнути його в плівку й забрати в холодильник на 30-60 хвилин.Охолоджене тісто викладаємо у форму 28 см, розрівнюємо, робимо бортики, наколює у кількох місцях ножем. Зверху на тісто викладаємо заморожені ягоди і в духовку, розігріту до 160-180С на 25-35 хвилин. Крем: цукор розвести водою і уварити до проби на міцний кульку (проба на міцний кулька: чистою ложкою беремо порцію сиропу, заливаємо холодною водою і пальцем пробуємо скачати кульку. Якщо кулька виходить, значить сироп готовий). Поки вариться наш сироп, ми ставимо збивати білки, тільки не одразу: вони зіб'ються дуже швидко, краще поставити їх збивати, если сироп буде майже готовий. Отже, збиваємо білки в міцну піну, не припиняючи збивання додаємо акуратно тоненькою цівкою гарячий цукровий сироп, і продовжуємо збивати до однорідної білої, стійкої глянцевому маси. Виймаємо наш пиріг з духовки, даємо трохи охолонути, потім відкидають готовий крем з кондитерського мішка на верхню поверхню пирога. І знову в духовку на 3-5 хвилин при 200С. | |
|
Всего комментариев: 0 | |