Главная » 2010 Май 27 » Сметанковий торт з ожиновому соусом
18:48 Сметанковий торт з ожиновому соусом | |
Інгредієнтидля тіста:сметана 300 гр. цукор 200 гр масло вершкове 180 гр. сода 1 ч. л. борошно до пластичності приблизно грам 400-500 Для крему: Густав сменана 500 гр. цукор 120 гр. сироп з ягід (або соус) ягоди та шоколад для прикрашання лікер для просочення Для соусу: 1 склянка ожини, нмного води 70 мл. лікеру на травках цукор 1-2 ст. л. приправа "Каміс" для кави та десертів Спосіб приготуванняДавно я шукала тісто для коржиків та соковитою м'яких, а знайшла серед іншого таке ось тісто і вирішила зробити тортик, бо сиру для соковитих в будинку не знайшлося і банально ліпити коржики не дуже хотілося. Ось що вийшло.У комбайні змішуємо м'яке масло з цукром, додаємо сметану, добре вимішуємо, потім половину борошна і соду. Борошно потім додаємо по чуток-чуток, щоб тісто залишалося пластичним і до рук не липнуло. Я особисто тетсто вийняла з комбайна і руками трохи довимесіла, щоб "почувати" тісто. Тетсо ділимо на 6 коржів, розгортає і випікаючи до світлої золотистої скоринки на помірному спеку. У цей час збиваємо сметану пишно і відправляємо туди цукор. Коржі обрізаємо по тарілочці рівно. Крихти подрібнюємо. Кожен коржик скроплюємо лікером і змащуємо кремом перший раз. Нехай просочаться і охолонуть. У цей час займаємося соусом. Ягоди промиваємо, додаємо трохи водички і варимо хвилин 7. Протираємо через сито, знову ставимо на вогонь. Додаємо цукор і лікер, випарює до потрібної консистенції. Додаємо "Каміс" і ще пару хвилин кип'ятимо. Поки я займалася коржами, соус був готовий. Збираємо торт. Складаємо коржі один на 1-го, промазуючи кремом ще разок. Я ще накапала туди соусу для краси. :) Залишки крему змішуємо з крихтами і, уявивши себе великими штукатурщікамі, вирівнюємо цієї масою краю і верх торта. Зверху посипаємо залишками крихти, прикрашаємо ягодами, шоколадними гісточкамі. Подаємо з соусом. Про рецептіОбмовлюся тільки про одне. Коржі не полінуйтеся 2 рази кремом обробити, тому як тісто досить щільне. А про коржики я тепреь не скоро згадаю, вже дуже приємно так чаювати чи знаєте . . . | |
|
Всего комментариев: 0 | |