Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Май 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Май » 27 » Сметанковий торт з ожиновому соусом
    18:48
    Сметанковий торт з ожиновому соусом

    Інгредієнти

    для тіста:
    сметана 300 гр.
    цукор 200 гр
    масло вершкове 180 гр.
    сода 1 ч. л.
    борошно до пластичності приблизно грам 400-500
    Для крему:
    Густав сменана 500 гр.
    цукор 120 гр.
    сироп з ягід (або соус)
    ягоди та шоколад для прикрашання
    лікер для просочення
    Для соусу:
    1 склянка ожини, нмного води
    70 мл. лікеру на травках
    цукор 1-2 ст. л.
    приправа "Каміс" для кави та десертів

    Спосіб приготування

    Давно я шукала тісто для коржиків та соковитою м'яких, а знайшла серед іншого таке ось тісто і вирішила зробити тортик, бо сиру для соковитих в будинку не знайшлося і банально ліпити коржики не дуже хотілося. Ось що вийшло.
    У комбайні змішуємо м'яке масло з цукром, додаємо сметану, добре вимішуємо, потім половину борошна і соду. Борошно потім додаємо по чуток-чуток, щоб тісто залишалося пластичним і до рук не липнуло. Я особисто тетсто вийняла з комбайна і руками трохи довимесіла, щоб "почувати" тісто. Тетсо ділимо на 6 коржів, розгортає і випікаючи до світлої золотистої скоринки на помірному спеку.
    У цей час збиваємо сметану пишно і відправляємо туди цукор.
    Коржі обрізаємо по тарілочці рівно. Крихти подрібнюємо.
    Кожен коржик скроплюємо лікером і змащуємо кремом перший раз. Нехай просочаться і охолонуть.
    У цей час займаємося соусом. Ягоди промиваємо, додаємо трохи водички і варимо хвилин 7.
    Протираємо через сито, знову ставимо на вогонь. Додаємо цукор і лікер, випарює до потрібної консистенції. Додаємо "Каміс" і ще пару хвилин кип'ятимо. Поки я займалася коржами, соус був готовий.
    Збираємо торт.
    Складаємо коржі один на 1-го, промазуючи кремом ще разок. Я ще накапала туди соусу для краси. :)
    Залишки крему змішуємо з крихтами і, уявивши себе великими штукатурщікамі, вирівнюємо цієї масою краю і верх торта.
    Зверху посипаємо залишками крихти, прикрашаємо ягодами, шоколадними гісточкамі.
    Подаємо з соусом.

    Про рецепті

    Обмовлюся тільки про одне. Коржі не полінуйтеся 2 рази кремом обробити, тому як тісто досить щільне. А про коржики я тепреь не скоро згадаю, вже дуже приємно так чаювати чи знаєте . . .
    Категория: Випічка | Просмотров: 1212 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0