Главная » 2010 Май 26 » Закритий грушевий пиріг
18:42 Закритий грушевий пиріг | |
Інгредієнти1 кг свіжих груш1 лимон 125 г вершкового масла сто г цукру ванілін на смак 1 ст. л. коньяку 3 яйця 60 г борошна 60 г панірувальних сухарів сто г меленого мигдалю 1,5 ч. л. розпушувача 2 ст. л. цукру 1 \ ч. л. кориці 2 ст. л. абрикосового повидла масло для форми фігурний шоколад 1/8 л збитих вершків Спосіб приготуванняГруші очистити, розрізати навпіл і видалити серцевину. Якщо у вас жорсткі груші, їх треба трохи припустити в невеликій кількості цукрового сиропу. Можна додати трохи лимонного соку, щоб груші не потемніли.Масло кімнатної температури розтерти в піну з цукром, ванільним цукром, коньяком і тертої лимонної цедрою. Додати яєчні жовтки по одному. Борошно змішати з панірувальними сухарями, мигдалем і розпушувачем і додати в тісто столовою ложкою. Білки збити в густу піну і з'єднати з тістом. Роз'ємну форму діаметром близько 26 см змастити маслом, посипати панірувальними сухарями і викласти в неї тісто. Половинки груш викласти в тісто зрізом вниз. Зверху посипати змішаним з корицею цукром. Пиріг випікати близько 55-60 хв в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці. Абрикосове повидло підігріти, додавши трохи води, і змазати їм ще теплий пиріг. Зняти бортик рознімної форми. Остиглий пиріг прикрасити розетками зі збитих вершків і фігурним шоколадом, як показано на фото. | |
|
Всего комментариев: 0 | |