Главная » 2010 Май 1 » здобний пиріг з маком
00:48 здобний пиріг з маком | |
Інгредієнти500 г борошна5-10 г дріжджів 5 г солі (пів чайної ложки приблизно) 250 г цукру 50 г маргарину або рослинного масла 300 г води 100 г маку трохи рослинного масла для оброблення Спосіб приготуванняЗалити мак водою, проварити на середньому вогні 20 хвилин. Злити воду, дати трохи охолонути, всипати 200 г цукру і пропустити через м'ясорубку 1-2 рази.У 300 г теплої (майже гарячої) води або молока (або суміші молока з водою) розчинити дріжджі, всипати 50 г цукру, сіль, борошно, замісити тісто. Полити готове тісто олією або розтопленим маргарином. Через 15 хвилин зробити тесту обминку (промесіть небагато, але по всій масі), дати тесту постояти ще хвилин 10-15, знову обмять. Ще через 10-15 хвилин знову обмять. І ще через 10-15 хвилин повторити процедуру - під час третього обминку масло (маргарин) вже повністю вмесятся в тісто, а саме тісто буде аж посвистувати і добре відставати від рук і посуду. Дайте тесту ще раз піднятися (це, якщо Ви все правильно зробили, відбудеться ще хвилин через 10), і поділить на невеликі шматочки, подкатайте їх в кульки (в принципі, це не обов'язково, але так потім зручніше обробляти) - просто подверніте краєчки вниз і покладіть на змащений маслом стіл. Коли заготовки трохи відстані, ТБУЛБФБКФЕ або розімніть пальцями тісто в невеликі коржі. На кожен коржик викладіть столову ложку начинки, поверніть в рулетики і складіть у змащену маслом сковороду чи форму. Накрийте майбутній пиріг харчовою плівкою або целофановим пакетом і дайте піднятися. А потім - в духовку, градусів на 200-250. Багато змазують дріжджову випічку яйцем, перед тим, як поставити в духовку. Я пропоную цього не робити (яйце має мерзенну здатність пригорати до листа і зарумянівать пиріг завчасно) - після випічки, коли пиріг ще зовсім-зовсім гарячий, я змащую поверхню цукровим сиропом, так і корочка солодший і м'якше виходить, і блищить відмінно. Про рецептіУ тісто також можна додати яйце, ванілін . . . А обминку потрібно зробити обов'язково! Не звертайте увагу на те, що коли Ви заглянете в каструлю з тестом перший раз - воно все на тому ж рівні. Після обмінок справа піде веселее. А ось розкладка "ідеального" дріжджового тіста, яке вийде навіть у тих, хто боїться до нього подходіть. На 1 кг борошна - не більше 10 г дріжджів, не більше 15 г солі, 100 г цукру, 100 г жиру (рослинного або молочного). Навіть якщо на упаковці дріжджів написано, що їх "додавати безпосередньо в борошно", краще все-таки розчинити їх спочатку у воді, потім додати цукор, і лише після цього всі інші інгредієнти. Жир - в останню чергу. І ще - не поспішайте обробляти або випікати тісто, після кожної операції просто необхідно дати йому добре піднятися. І ще - закрийте кватирку на кухні, тісто дуже не любить протягів. | |
|
Всего комментариев: 0 | |