Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Май 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Май » 1 » здобний пиріг з маком
    00:48
    здобний пиріг з маком

    Інгредієнти

    500 г борошна
    5-10 г дріжджів
    5 г солі (пів чайної ложки приблизно)
    250 г цукру
    50 г маргарину або рослинного масла
    300 г води
    100 г маку
    трохи рослинного масла для оброблення

    Спосіб приготування

    Залити мак водою, проварити на середньому вогні 20 хвилин. Злити воду, дати трохи охолонути, всипати 200 г цукру і пропустити через м'ясорубку 1-2 рази.
    У 300 г теплої (майже гарячої) води або молока (або суміші молока з водою) розчинити дріжджі, всипати 50 г цукру, сіль, борошно, замісити тісто. Полити готове тісто олією або розтопленим маргарином.
    Через 15 хвилин зробити тесту обминку (промесіть небагато, але по всій масі), дати тесту постояти ще хвилин 10-15, знову обмять. Ще через 10-15 хвилин знову обмять. І ще через 10-15 хвилин повторити процедуру - під час третього обминку масло (маргарин) вже повністю вмесятся в тісто, а саме тісто буде аж посвистувати і добре відставати від рук і посуду.
    Дайте тесту ще раз піднятися (це, якщо Ви все правильно зробили, відбудеться ще хвилин через 10), і поділить на невеликі шматочки, подкатайте їх в кульки (в принципі, це не обов'язково, але так потім зручніше обробляти) - просто подверніте краєчки вниз і покладіть на змащений маслом стіл. Коли заготовки трохи відстані, ТБУЛБФБКФЕ або розімніть пальцями тісто в невеликі коржі.
    На кожен коржик викладіть столову ложку начинки, поверніть в рулетики і складіть у змащену маслом сковороду чи форму.
    Накрийте майбутній пиріг харчовою плівкою або целофановим пакетом і дайте піднятися. А потім - в духовку, градусів на 200-250.
    Багато змазують дріжджову випічку яйцем, перед тим, як поставити в духовку. Я пропоную цього не робити (яйце має мерзенну здатність пригорати до листа і зарумянівать пиріг завчасно) - після випічки, коли пиріг ще зовсім-зовсім гарячий, я змащую поверхню цукровим сиропом, так і корочка солодший і м'якше виходить, і блищить відмінно.

    Про рецепті

    У тісто також можна додати яйце, ванілін . . . А обминку потрібно зробити обов'язково! Не звертайте увагу на те, що коли Ви заглянете в каструлю з тестом перший раз - воно все на тому ж рівні. Після обмінок справа піде веселее. А ось розкладка "ідеального" дріжджового тіста, яке вийде навіть у тих, хто боїться до нього подходіть. На 1 кг борошна - не більше 10 г дріжджів, не більше 15 г солі, 100 г цукру, 100 г жиру (рослинного або молочного). Навіть якщо на упаковці дріжджів написано, що їх "додавати безпосередньо в борошно", краще все-таки розчинити їх спочатку у воді, потім додати цукор, і лише після цього всі інші інгредієнти. Жир - в останню чергу. І ще - не поспішайте обробляти або випікати тісто, після кожної операції просто необхідно дати йому добре піднятися. І ще - закрийте кватирку на кухні, тісто дуже не любить протягів.
    Категория: Випічка | Просмотров: 546 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0