Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Апрель 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Апрель » 9 » гречані млинці
    19:02
    гречані млинці

    Інгредієнти

    Вода 300мл
    Пшенична мука 12 ст. л. з гіркою
    Дріжджі сухі (у мене «Саф-левюр») 1 кавова. Л.
    Цукор 2 ч. л.
    Відварена гречка 1 стакан
    Молоко 300мл
    Рослинна олія

    Спосіб приготування

    Підготувати дріжджі по інструкції на упаковці, мої потрібно було замочити у воді, деякі просто додаються до борошна. Борошно просіяти з сіллю. Поєднати теплу воду, борошно, цукор, дріжджі, перемішати до зникнення грудочок, накрити рушником або плівкою і поставити в тепле місце. Тісто має піднятися в 2-3 рази і гарненько запузиріться.
    Гречку (не з холодильника) збити у блендері до однорідного стану, при необхідності можна додати трохи теплої водички. Молоко довести до кипіння, але не кип'ятити.
    У що піднялося тісто додати гречаної пюре, перемішати і відразу заварити вскипевший молоком, перемішуючи ложкою або лопаткою, краще дерев'яною, додати 1-2 ст. л. рослинного масла, ще разочок добре перемішати і відразу випікати млинці на розпеченій сковорідці. Маслом я змащувала сковорідку тільки для перших 2-х порцій. Якщо тісто вийшло дуже густим, можна розбавити трохи теплою водою.

    Про рецепті

    Я зварила занадто багато гречки. Що робити з надлишками - не питання для громадян нашого сайту - звичайно, лізти в «пошук». Мені вистачило моєї татка «Вибране». Одружила два рецепти, вийшли ось такі симпатичні, тоненькі мереживні млинці. Сковорода у мене були різного діаметру, тесту вистачило на 7 штук по 20 см. і 6 - по 24. Млинці вийшли дуже м'якими (мабуть, через відсутність яєць) з характерним для гречаних млинців смаком і кольором. У великі я завернула начинку, для якої змішала сир, шоколадну згущене молоко і порізані часточки апельсина, очищені від пленочек.
    Категория: Випічка | Просмотров: 463 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0