Главная » 2010 Апрель 9 » гречані млинці
19:02 гречані млинці | |
ІнгредієнтиВода 300млПшенична мука 12 ст. л. з гіркою Дріжджі сухі (у мене «Саф-левюр») 1 кавова. Л. Цукор 2 ч. л. Відварена гречка 1 стакан Молоко 300мл Рослинна олія Спосіб приготуванняПідготувати дріжджі по інструкції на упаковці, мої потрібно було замочити у воді, деякі просто додаються до борошна. Борошно просіяти з сіллю. Поєднати теплу воду, борошно, цукор, дріжджі, перемішати до зникнення грудочок, накрити рушником або плівкою і поставити в тепле місце. Тісто має піднятися в 2-3 рази і гарненько запузиріться.Гречку (не з холодильника) збити у блендері до однорідного стану, при необхідності можна додати трохи теплої водички. Молоко довести до кипіння, але не кип'ятити. У що піднялося тісто додати гречаної пюре, перемішати і відразу заварити вскипевший молоком, перемішуючи ложкою або лопаткою, краще дерев'яною, додати 1-2 ст. л. рослинного масла, ще разочок добре перемішати і відразу випікати млинці на розпеченій сковорідці. Маслом я змащувала сковорідку тільки для перших 2-х порцій. Якщо тісто вийшло дуже густим, можна розбавити трохи теплою водою. Про рецептіЯ зварила занадто багато гречки. Що робити з надлишками - не питання для громадян нашого сайту - звичайно, лізти в «пошук». Мені вистачило моєї татка «Вибране». Одружила два рецепти, вийшли ось такі симпатичні, тоненькі мереживні млинці. Сковорода у мене були різного діаметру, тесту вистачило на 7 штук по 20 см. і 6 - по 24. Млинці вийшли дуже м'якими (мабуть, через відсутність яєць) з характерним для гречаних млинців смаком і кольором. У великі я завернула начинку, для якої змішала сир, шоколадну згущене молоко і порізані часточки апельсина, очищені від пленочек. | |
|
Всего комментариев: 0 | |