Главная » 2010 Апрель 28 » Яблучні тістечка «Червона шапочка»
19:06 Яблучні тістечка «Червона шапочка» | |
ІнгредієнтиНа 12 тістечок:1/4 л білого вина 1 лимон або 3 ст. л. лимонного соку 75 г цукру 750 г яблук Для тіста: 150 г рослинної маргарину 175 г цукру сіль 8 яєць сто г будь-якого шоколаду 175 г меленого мигдалю 75 г борошна Крім того: Жир для змащування дека 400 г брусниці 20 г желатину 3/4 л вершків 1 пакетик ванільного цукру фігурний шоколад для прикраси Спосіб приготуванняВино з лимонним соком, цукром і тертої лимонної цедрою довести до кипіння.Яблука розрізати навпіл, видалити серцевину і варити у винному сиропі 5 - 10 хвилин в залежності від сорту яблук. Дати охолонути в сиропі. Для тіста розтерти в піну маргарин з цукром, сіллю і яєчним жовтком. Влити розтоплений на водяній бані шоколад. Білки збити в густу піну і додати в тісто. Всипати мигдаль і просіяне борошно. Тісто викласти на деко розміром 40на 30 см, змащений жиром, і випікати ок. 30-35 хвилин в заздалегідь розігрітій до 175 гр духовці. Корж охолодити, поклавши на посипану цукром серветку. Желатин замочити на 10 хвилин в холодній воді, дати йому набрякнути і розчинити на слабкому вогні. Желатин з'єднати з брусницею і залишити на 2 години, щоб маса початку застигати. Вершки збити з ванільним цукром і додати в желе. Бісквіт розрізати на два коржі. Навколо 1-го коржа зробити борт з алюмінієвої фольги і зверху викласти узкий шар брусничного желе. Накрити остальным коржем і обережно притиснути. Зверху також покрити узким шаром желе і викласти підготовлені яблука. Поверхня зарівняти що залишилися желе і поставити в холодильник. Если желе повністю застигне, пиріг розрізати гострим ножем на шматочки і прикрасити фігурним шоколадом. | |
|
Всего комментариев: 0 | |