Главная » 2010 Апрель 6 » кабачковий кекс з грибами.
19:23 кабачковий кекс з грибами. | |
Інгредієнти1 середній кабачок ~ 500 гр.Печериці дрібні 150-200 гр. Яйця 2 шт. Цукор 1-2 ч. л. Маргарин 2 ст. л. Борошно 7 ст. л. з гіркою Сіль 1/2 ч. л Розпушувач 1 ч. л. Кефір 2 ст. л. (додавати в тісто в останню чергу) Сир (я брала 50 гр. Моцарели і 30 гр. Пармезану) Спосіб приготуванняГриби протерти вологою тканиною і обсмажити цілком на рослинній олії. Кабачок натерти на крупній тертці, присипати сіллю, перемішати і залишити на 15 хвилин. Натерти сир (моцарелу натерла крупно, пармезан - дрібно).Яйця збити з цукром, додати розтоплений, але не гарячий маргарин, ще раз збити. Всипати просіяну з сіллю і розпушувачем борошно (брала 4л пшеничного і 3л цельномолотой), перемішати. Додати добре віджатий від виділився соку кабачок і сир. Якщо тісто вийде дуже густим додати кефір. На дно змащену маслом форми (у мене кільцева діаметром 24см, чесно кажучи, виявилася завелика) викласти шампіньйони, капелюшками вниз, зверху - тісто. Розрівняти. Випікати в режимі конвекції 20хв при 180гр, 20 хв при 150гр і останні 20 хв при 100гр. Про рецептіКекс виходить вологим, майже не піднімається. Якщо взяти менше кабачків - вийде сухіше. Наступного дня він смачніше. Готувала для чоловіка як гарнір. Благовірний залишався один на пару днів, а я точно знаю - Мяско-то він ще розігріє, а ось гарнір готувати не стане. Залишився задоволений. | |
|
Всего комментариев: 0 | |