Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Апрель 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Апрель » 6 » Хачапурі
    19:00
    Хачапурі

    Інгредієнти

    листкове тісто дріжджове - 500 гр
    бринза малосолона - 250 гр
    яйце - 1
    трохи зелені (необов'язково)
    кунжут (необов'язково)
    олія рослинна - для змащування листів

    Спосіб приготування

    Бринзу натерти на крупній тертці. Якщо бринза сильно солона можна додати який-небудь інший твердий тертий сир. Мені, слава богу, цього робити не довелося . . .
    Відокремити жовтки від білків.
    Бринзу змішати з жовтком і (по-бажанням) з дрібно січеною зеленню (на цей раз я використовувала кинзу і кріп). Зелені не повинно бути занадто багато, інакше вона дасть зайву рідину і нижній шар коржі може не пропекти.
    Готове тісто розкачати в досить тонку (3-5 мм) корж прямокутної форми (листкове тісто краще розкочувати в одному напрямку). Розрізати на 6 квадратних шматків, на кожен викласти сирну начинку (2-3 столові ложки). Соеденіть кути конвертом, защипати.
    Перевернути конверт швами вниз, і розкачати в узкий корж.
    Викласти коржики на змащений лист, змастити злегка збитим білком, за бажання посипати кунжутним насінням і випікати в духовці при 200 С до появи золотистого рум'янцю. Чи не перетримувати! - Можуть підсушити.
    Досвід мені підказує, що хачапурі краще ставити в ненагретую духовку. Коржики виходять в такому випадку більш м'якими, ніжними (навіть краще, якщо вони підрум'яняться зверху, а з боків залишаться білими).
    Багато проколюють хачапурі, якщо ті в процесі готування починають роздувається. Я цього не роблю: м'які коржик всe-одно потім западе, а випускати запах з неe не хочеться . . .
    Вживати можна і в гарячому, і в прохладному вигляді, але підігріті всe ж смачніше.

    Про рецепті

    Рецептом хачапурі нікого здивувати не можна, але аж надто смачно вийшло - хочеться похвалитися! І це звичайно не традиційний грузинський рецепт, а адаптація - швидко, просто, смачно!
    Категория: Випічка | Просмотров: 361 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0