Главная » 2010 Апрель 6 » Хачапурі
19:00 Хачапурі | |
Інгредієнтилисткове тісто дріжджове - 500 грбринза малосолона - 250 гр яйце - 1 трохи зелені (необов'язково) кунжут (необов'язково) олія рослинна - для змащування листів Спосіб приготуванняБринзу натерти на крупній тертці. Якщо бринза сильно солона можна додати який-небудь інший твердий тертий сир. Мені, слава богу, цього робити не довелося . . .Відокремити жовтки від білків. Бринзу змішати з жовтком і (по-бажанням) з дрібно січеною зеленню (на цей раз я використовувала кинзу і кріп). Зелені не повинно бути занадто багато, інакше вона дасть зайву рідину і нижній шар коржі може не пропекти. Готове тісто розкачати в досить тонку (3-5 мм) корж прямокутної форми (листкове тісто краще розкочувати в одному напрямку). Розрізати на 6 квадратних шматків, на кожен викласти сирну начинку (2-3 столові ложки). Соеденіть кути конвертом, защипати. Перевернути конверт швами вниз, і розкачати в узкий корж. Викласти коржики на змащений лист, змастити злегка збитим білком, за бажання посипати кунжутним насінням і випікати в духовці при 200 С до появи золотистого рум'янцю. Чи не перетримувати! - Можуть підсушити. Досвід мені підказує, що хачапурі краще ставити в ненагретую духовку. Коржики виходять в такому випадку більш м'якими, ніжними (навіть краще, якщо вони підрум'яняться зверху, а з боків залишаться білими). Багато проколюють хачапурі, якщо ті в процесі готування починають роздувається. Я цього не роблю: м'які коржик всe-одно потім западе, а випускати запах з неe не хочеться . . . Вживати можна і в гарячому, і в прохладному вигляді, але підігріті всe ж смачніше. Про рецептіРецептом хачапурі нікого здивувати не можна, але аж надто смачно вийшло - хочеться похвалитися! І це звичайно не традиційний грузинський рецепт, а адаптація - швидко, просто, смачно! | |
|
Всего комментариев: 0 | |