Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Апрель 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Апрель » 22 » Пиріг з буряковими листям а-ля "Осетинська"
    20:08
    Пиріг з буряковими листям а-ля "Осетинська"

    Інгредієнти

    750 мл води
    1, 5 ч. л. сухих дріжджів
    1, 5 ч. л. солі
    1, 5 ст. л. цукру
    2 ст. л. рослинного масла
    борошна - щоб негусте замісити тісто.
    пачка вершкового масла для змащення пирога
    внутренность:
    бадилля буряка ~ від 5-ти великих свeкл
    сіль трохи

    Спосіб приготування

    Дріжджі розвести в невеликій кількості теплої води з цукром, дати "закипіти". Змішати з водою, сіллю, що залишилися цукром, олією, яйцем. Додати борошно і замісити рідке тісто, трохи погустіше, ніж на оладки. Прикрити оправ рушником і поставити в тепле місце на 2-години, або в прохолодне - на ніч. Опара має піднятися не менше, ніж у два рази.
    В опару додати борошно, так, що б вийшло негусте тісто. Вимісити, дати постояти ще кілька годин (тісто має значно піднятися).
    Тим часом приготувати начинку: бурякові листя добре промити, обсушити рушником, дрібно нарізати разом з живцями. Внутренности за обсягом має бути стільки ж, скільки і тесту.
    Рівну поверхню добре присипати борошном, акуратно вивалити тісто (не вимішуючи).
    Тісто розділити на 2 частини, розкачати (або розтягнути руками) кожну в нетонкую коржик. Руки, щоб до них не липло тісто, рясно присипати борошном або змазувати соняшниковою олією.
    У центр кожного коржики покласти рясно начинку, трохи присипати сіллю. Краї пирога підняти і соеденіть в центрі.
    Пиріг укласти на змащений лист защипов вниз. Акуратно расплющіть, несильно притискаючи долонями. У центрі пирога зробити невеличку дірочку. Змазати пиріг рослинним маслом.
    Випікати при 200 С приблизно 20 хвилин до рум'янцю.
    Розтопити вершкове масло. Полити зверху ще гарячі пироги, заливаючи масло всередину дірки, і поливаючи поверхню пирога. Подавати краще в гарячому вигляді.

    Про рецепті

    Ось так, з помилок, народжуються нові рецепти. Замісити тісто порідко, і пиріг вийшов не осетинським (осетини, ми з вами!), А дуже навіть нашим: пишним, м'яким, ніжним. Всім дуже понравілся. Із представленого кількості інгредієнтів у мене вийшло 2 пірога. А ще в начинку можна додати твердий або сирний сир. Треба буде спробувати . . .
    Категория: Випічка | Просмотров: 355 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0