Главная » 2010 Апрель 22 » Пиріг з буряковими листям а-ля "Осетинська"
20:08 Пиріг з буряковими листям а-ля "Осетинська" | |
Інгредієнти750 мл води1, 5 ч. л. сухих дріжджів 1, 5 ч. л. солі 1, 5 ст. л. цукру 2 ст. л. рослинного масла борошна - щоб негусте замісити тісто. пачка вершкового масла для змащення пирога внутренность: бадилля буряка ~ від 5-ти великих свeкл сіль трохи Спосіб приготуванняДріжджі розвести в невеликій кількості теплої води з цукром, дати "закипіти". Змішати з водою, сіллю, що залишилися цукром, олією, яйцем. Додати борошно і замісити рідке тісто, трохи погустіше, ніж на оладки. Прикрити оправ рушником і поставити в тепле місце на 2-години, або в прохолодне - на ніч. Опара має піднятися не менше, ніж у два рази.В опару додати борошно, так, що б вийшло негусте тісто. Вимісити, дати постояти ще кілька годин (тісто має значно піднятися). Тим часом приготувати начинку: бурякові листя добре промити, обсушити рушником, дрібно нарізати разом з живцями. Внутренности за обсягом має бути стільки ж, скільки і тесту. Рівну поверхню добре присипати борошном, акуратно вивалити тісто (не вимішуючи). Тісто розділити на 2 частини, розкачати (або розтягнути руками) кожну в нетонкую коржик. Руки, щоб до них не липло тісто, рясно присипати борошном або змазувати соняшниковою олією. У центр кожного коржики покласти рясно начинку, трохи присипати сіллю. Краї пирога підняти і соеденіть в центрі. Пиріг укласти на змащений лист защипов вниз. Акуратно расплющіть, несильно притискаючи долонями. У центрі пирога зробити невеличку дірочку. Змазати пиріг рослинним маслом. Випікати при 200 С приблизно 20 хвилин до рум'янцю. Розтопити вершкове масло. Полити зверху ще гарячі пироги, заливаючи масло всередину дірки, і поливаючи поверхню пирога. Подавати краще в гарячому вигляді. Про рецептіОсь так, з помилок, народжуються нові рецепти. Замісити тісто порідко, і пиріг вийшов не осетинським (осетини, ми з вами!), А дуже навіть нашим: пишним, м'яким, ніжним. Всім дуже понравілся. Із представленого кількості інгредієнтів у мене вийшло 2 пірога. А ще в начинку можна додати твердий або сирний сир. Треба буде спробувати . . . | |
|
Всего комментариев: 0 | |