Главная » 2010 Апрель 2 » Пісочний пиріг з вишнею і чорної смородини
19:07 Пісочний пиріг з вишнею і чорної смородини | |
ІнгредієнтиДля тіста:250г-маргарину або масла 0,5 склянки цукру 3 жовтки 2 ст. л. сметани 1,5 склянки борошна 1 ст. л. крохмалю 1 ч. л. розпушувача тесту 50 гр. очищеного мигдалю Для внутренности: За 300 гр. вишні та чорної смородини 2 ст. л. крохмалю 4 ст. л. цукру Спосіб приготуванняПривезла з дачі трошки вишні та чорної смородини і захотілося спекти з ними пісочний пиріжок. Пошукати на сайтi рецепт і знайшла ось таке ось тісто. Сподобалася легкість в приготуванні і відгуки були чудові, вирішила спробувати.Збила жовтки з цукром, додала сметану і розтоплений до сметаноподібного стану маргарин, ще раз збила (міксером не користувалася, збивала віночком). Додала крохмаль і просіяну з дрібкою солі і розпушувачем борошно, вимісити дерев'яною ложкою. Тісто здалося рідкуватий, додала ще 4 ст. л. борошна. Мигдаль змолола у блендері в дрібну крихту. Форму діаметром 24 см змастила маслом, трохи припудрити мигдалем. 2/3 тесту виклала у форму, розподілила вологими руками (тісто дуже м'яке, не розкочується), формуючи невеликий бортик. У час, що залишився тісто додала мигдаль і сховала його і форму в морозильник на 20 хвилин. Вимиті і обсушене ягоди (вишню, природно, без кісточок) перемішала з цукром і крохмалем (у мене був кукурудзяний) і виклала на підморожене тісто. Духовку розігріла до 160гр + конвекція. Пекла 30 хвилин. Витягла, натерла зверху тісто з мигдалем з морозилки і запікала ще 30 хвилин. Отдала пирога трохи охолонути у формі, потім витягла його на блюдо (спочатку перевернула на широку тарілку, а з неї вже на сервірувальної страва). Про рецептіТісто мені надзвичайно сподобалося. Спочатку я трохи злякалася - дуже вже воно м'яке і липкі для пісочного, але назад шляху вже не було, довелося ризикнути. А в результаті вийшло чудово! Після випічки воно виявилося таковым ніжним розсипчастим і смачним - красота, трохи кришилось, але форму тримало. Не дарма ж відгуки були такі гарні. Тепер до них приєднуюся і я! Велике спасибі создателю - hostaz! | |
|
Всего комментариев: 0 | |