Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Апрель 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Апрель » 2 » Пісочний пиріг з вишнею і чорної смородини
    19:07
    Пісочний пиріг з вишнею і чорної смородини

    Інгредієнти

    Для тіста:
    250г-маргарину або масла
    0,5 склянки цукру
    3 жовтки
    2 ст. л. сметани
    1,5 склянки борошна
    1 ст. л. крохмалю
    1 ч. л. розпушувача тесту
    50 гр. очищеного мигдалю
    Для внутренности:
    За 300 гр. вишні та чорної смородини
    2 ст. л. крохмалю
    4 ст. л. цукру

    Спосіб приготування

    Привезла з дачі трошки вишні та чорної смородини і захотілося спекти з ними пісочний пиріжок. Пошукати на сайтi рецепт і знайшла ось таке ось тісто. Сподобалася легкість в приготуванні і відгуки були чудові, вирішила спробувати.
    Збила жовтки з цукром, додала сметану і розтоплений до сметаноподібного стану маргарин, ще раз збила (міксером не користувалася, збивала віночком). Додала крохмаль і просіяну з дрібкою солі і розпушувачем борошно, вимісити дерев'яною ложкою. Тісто здалося рідкуватий, додала ще 4 ст. л. борошна.
    Мигдаль змолола у блендері в дрібну крихту. Форму діаметром 24 см змастила маслом, трохи припудрити мигдалем. 2/3 тесту виклала у форму, розподілила вологими руками (тісто дуже м'яке, не розкочується), формуючи невеликий бортик. У час, що залишився тісто додала мигдаль і сховала його і форму в морозильник на 20 хвилин.
    Вимиті і обсушене ягоди (вишню, природно, без кісточок) перемішала з цукром і крохмалем (у мене був кукурудзяний) і виклала на підморожене тісто. Духовку розігріла до 160гр + конвекція. Пекла 30 хвилин. Витягла, натерла зверху тісто з мигдалем з морозилки і запікала ще 30 хвилин.
    Отдала пирога трохи охолонути у формі, потім витягла його на блюдо (спочатку перевернула на широку тарілку, а з неї вже на сервірувальної страва).

    Про рецепті

    Тісто мені надзвичайно сподобалося. Спочатку я трохи злякалася - дуже вже воно м'яке і липкі для пісочного, але назад шляху вже не було, довелося ризикнути. А в результаті вийшло чудово! Після випічки воно виявилося таковым ніжним розсипчастим і смачним - красота, трохи кришилось, але форму тримало. Не дарма ж відгуки були такі гарні. Тепер до них приєднуюся і я! Велике спасибі создателю - hostaz!
    Категория: Випічка | Просмотров: 993 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0