Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Апрель 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Апрель » 4 » Шоколадно-лимонний торт або сюрприз за 15 хвилин
    19:02
    Шоколадно-лимонний торт або сюрприз за 15 хвилин

    Інгредієнти

    120 гр цукру
    сто гр розм'якшеного вершкового масла
    50 гр чорного шоколаду (більше 90% какао)
    3 яйця
    120 гр борошна
    1 ч. л. коньяку
    1 ст. л. лимонного соку, можна ще трохи цедри
    1ч. л. розпушувача
    крем:
    200 гр сметани 20%
    сто гр цукру
    2 ст. л. какао
    для прикраси 50 гр чорного шоколаду
    сто гр лимонаду для просочення

    Спосіб приготування

    Білки збити з 100гр цукру, додати до них збиті жовтки, олія, збити міксером небагато, 50 гр шоколаду поставити в мікрохвильову піч, растопіть. Муку просіяти разом з розпушувачем, перемішати. Тепер розділити яєчно-масляну масу на дві частини в 1 додаємо лимонний сік, 1ст. л. цукру, перемішуємо, додаємо 70 г борошна з розпушувачем і акуратно зверху вниз перемішуємо ложкою, відправляємо в мікрохвильовку в звичайному режимі для підігрівання на 5-6 хвилин (це залежить від форми, я брала керамічну висотою 5 см), у 2 частина маси додаємо коньяк і розтоплений шоколад перемішуємо, додаємо 50 гр. що залишилася борошна з розпушувачем і також обережно свеху вниз заважаємо.
    Если перший корж буде готовий (він повинен трохи як би відшарується від стінки посуду), акуратно виймаємо його, провівши ножем з усіх боків, а потім лопаткою краще гнуться невеликий (можна силіконової), підчіплює знизу і все. Також випікаємо і шоколадний корж, тільки хвилин 6-7, дивіться по своїй мікрохвильовці, якщо перетримаєте буде сухуватий, а якщо все буде верно то коржі дуже ніжні повітряні, м'які виходять.
    Коржі розрізати навпіл, просочити лимонадом я брала росинку, але можна і домашнім, змастити коржі кремом чергуючи шоколадні та лимонні, прикрасити тертим шоколадом.
    Для крему збити віночком холодну сметану цукор і просіяних какао, до тих пір, поки цукор з какао не розчиниться.
    Смачного !!!!

    Про рецепті

    спасибо буба, за те що нагадали що і там я колись пекла, на вашу рецептом мені дуже сподобалося. Неплохой вихід із ситуації, если немає часу і на вулиці спека для духовки. А у нас зараз під 40 гр. Спасаемся як можемо. Так, сметани для крему можна взяти трохи більше, за бажанням . . .
    Категория: Випічка | Просмотров: 321 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0