Главная » 2010 Апрель 4 » Шоколадно-лимонний торт або сюрприз за 15 хвилин
19:02 Шоколадно-лимонний торт або сюрприз за 15 хвилин | |
Інгредієнти120 гр цукрусто гр розм'якшеного вершкового масла 50 гр чорного шоколаду (більше 90% какао) 3 яйця 120 гр борошна 1 ч. л. коньяку 1 ст. л. лимонного соку, можна ще трохи цедри 1ч. л. розпушувача крем: 200 гр сметани 20% сто гр цукру 2 ст. л. какао для прикраси 50 гр чорного шоколаду сто гр лимонаду для просочення Спосіб приготуванняБілки збити з 100гр цукру, додати до них збиті жовтки, олія, збити міксером небагато, 50 гр шоколаду поставити в мікрохвильову піч, растопіть. Муку просіяти разом з розпушувачем, перемішати. Тепер розділити яєчно-масляну масу на дві частини в 1 додаємо лимонний сік, 1ст. л. цукру, перемішуємо, додаємо 70 г борошна з розпушувачем і акуратно зверху вниз перемішуємо ложкою, відправляємо в мікрохвильовку в звичайному режимі для підігрівання на 5-6 хвилин (це залежить від форми, я брала керамічну висотою 5 см), у 2 частина маси додаємо коньяк і розтоплений шоколад перемішуємо, додаємо 50 гр. що залишилася борошна з розпушувачем і також обережно свеху вниз заважаємо.Если перший корж буде готовий (він повинен трохи як би відшарується від стінки посуду), акуратно виймаємо його, провівши ножем з усіх боків, а потім лопаткою краще гнуться невеликий (можна силіконової), підчіплює знизу і все. Також випікаємо і шоколадний корж, тільки хвилин 6-7, дивіться по своїй мікрохвильовці, якщо перетримаєте буде сухуватий, а якщо все буде верно то коржі дуже ніжні повітряні, м'які виходять. Коржі розрізати навпіл, просочити лимонадом я брала росинку, але можна і домашнім, змастити коржі кремом чергуючи шоколадні та лимонні, прикрасити тертим шоколадом. Для крему збити віночком холодну сметану цукор і просіяних какао, до тих пір, поки цукор з какао не розчиниться. Смачного !!!! Про рецептіспасибо буба, за те що нагадали що і там я колись пекла, на вашу рецептом мені дуже сподобалося. Неплохой вихід із ситуації, если немає часу і на вулиці спека для духовки. А у нас зараз під 40 гр. Спасаемся як можемо. Так, сметани для крему можна взяти трохи більше, за бажанням . . . | |
|
Всего комментариев: 0 | |