Категории раздела

Мини-чат

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 0

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Апрель 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Друзья сайта

  • Которых консультацию назначено.
  • Главная » 2010 » Апрель » 16 » Торт "Двошарове суфле" (варіант "Пташиного молока")
    18:54
    Торт "Двошарове суфле" (варіант "Пташиного молока")

    Інгредієнти

    ТІСТО:
    цукор-80гр
    масло слів. /маргарін-80гр
    яйця-2шт
    борошно-120гр
    разрихлітель-1/3ч. л.
    ванілін
    СУФЛЕ:
    цукор-450гр
    вода-270гр
    агар-агар-1ч. л. з гіркою
    масло слів. -200гр
    сгущ. молоко-100гр
    білки-3шт
    лім. кіслота-на кінчику ножа
    кава розчинна-1, 5ч. л. + гор. вода
    ПОКРИТТЯ:
    шоколад чорний-160гр
    вершки 33%-130гр

    Спосіб приготування

    ТІСТО:
    Цукор + маргарин --- збити в пухку білу масу, додати яйця, перемешать. Всипать суху суміш (мука + розпушувач + ванілін) і вимісити однорідне тесто. Разделіть пополам. Такое тісто не розгортають, його рівненько розмазують на аркуші пергаменту всередині кольца. Потом проводять ножем по колу, піднімаємо кільце, виходить коло з рівними краямі. Випекаем коржі при 200С 7-8 хвилин.
    Перед тим, як готувати суфле, зробимо деякі підготовчі роботи, тому що під час варіння у Вас просто не буде для цього часу! Отже: збиваємо олія зі сгущ. молоком в пишну масу і відставляємо крем у бік; відділяємо білки в посуд, де будемо збивати суфле, і прибираємо в холодильник; відважує цукор; розчиняємо кави в гарячій воді (1-2ст. л. ). Це все.
    Тепер агар-агар замочуємо в ХОЛОДНОЇ воді, розмішуємо і ставимо на огонь. Когда добре закипить, всипаємо цукор, перемішуємо і знову доводимо до кіпенія. Уваріваем сироп до проби "середній кулька" (не буду повторюватися, у Рудою Тигри описано, що це за проба). А практично, щоб не помилитися: з моменту закипання сиропу варіть його 10-12мінут і тільки тепер починайте збивати білки з лимонки в міцну пену. За той час, поки збивати білки, сироп як раз і доварітся. То є варіння займе де -то хвилин 15-17.
    Далі, не припиняючи збивання, тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп і збиваємо ще 1 хвилину (якщо хто обожать більш щільне суфле, повзбівайте довше). Додаємо крем (олія + сгущ. молоко) і перемішуємо віночком до однородності. НЕ збивати, а саме перемішуємо, інакше суфле може сісти.
    Працюємо ТІЛЬКИ ГАРЯЧИХ суфле, остигаючи, воно дуже швидко застигає!
    Збираємо торт. В роз'ємну форму ставимо пленочку, на дно кладемо 1 корж, викладаємо 1/2 суфле, накриваємо 2 коржом. В що залишився суфле додаємо раствор. в воді кави, перемішуємо і виливаємо в форму. Разравніваем і залишаємо до застигання.
    Шоколад розчиняємо в гарячих вершках і вимішуємо до однорідної масси. Вполне покриваємо торт. Оформляем цієї ж шоколадною масою, трохи підстилі, з корнетики.
    СМАЧНОГО!

    Про рецепті

    На прохання НАТуЛЬКА (Натаха) і Настя (Klassik 173), а також для всіх, кому цікаво попрацювати з агар-агар і спробувати варіант "Пташиного молока", наближеного до оригіналу. :-)----------------------------------------------- --------- Можна використовувати кави, яке потрібно варіть. Цвет суфле, звичайно не буде таковым насиченим, але на рарезе буде видно крапочки кави, що виглядає дуже навіть неплохо. Резать торт треба гарячим сухим ножем, щоб не ламалася глазурь. І будьте уважні при варінні агарових сиропу! Головне, щоб він не був недовареним, інакше потім Ваше суфле попливет. Посуду для варіння сиропу беріть побільше, він дуже піднімається під час кіпенія. ФІШКА: опустіть в сироп метал. венчік, тоді він не буде так прагнути "втекти". Посуд для збивання теж беріть більше, з сиропом білки ДУЖЕ збільшуються в обсязі.
    Категория: Випічка | Просмотров: 468 | Добавил: therrint | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0