Главная » 2010 Апрель 16 » Торт "Двошарове суфле" (варіант "Пташиного молока")
18:54 Торт "Двошарове суфле" (варіант "Пташиного молока") | |
ІнгредієнтиТІСТО:цукор-80гр масло слів. /маргарін-80гр яйця-2шт борошно-120гр разрихлітель-1/3ч. л. ванілін СУФЛЕ: цукор-450гр вода-270гр агар-агар-1ч. л. з гіркою масло слів. -200гр сгущ. молоко-100гр білки-3шт лім. кіслота-на кінчику ножа кава розчинна-1, 5ч. л. + гор. вода ПОКРИТТЯ: шоколад чорний-160гр вершки 33%-130гр Спосіб приготуванняТІСТО:Цукор + маргарин --- збити в пухку білу масу, додати яйця, перемешать. Всипать суху суміш (мука + розпушувач + ванілін) і вимісити однорідне тесто. Разделіть пополам. Такое тісто не розгортають, його рівненько розмазують на аркуші пергаменту всередині кольца. Потом проводять ножем по колу, піднімаємо кільце, виходить коло з рівними краямі. Випекаем коржі при 200С 7-8 хвилин. Перед тим, як готувати суфле, зробимо деякі підготовчі роботи, тому що під час варіння у Вас просто не буде для цього часу! Отже: збиваємо олія зі сгущ. молоком в пишну масу і відставляємо крем у бік; відділяємо білки в посуд, де будемо збивати суфле, і прибираємо в холодильник; відважує цукор; розчиняємо кави в гарячій воді (1-2ст. л. ). Це все. Тепер агар-агар замочуємо в ХОЛОДНОЇ воді, розмішуємо і ставимо на огонь. Когда добре закипить, всипаємо цукор, перемішуємо і знову доводимо до кіпенія. Уваріваем сироп до проби "середній кулька" (не буду повторюватися, у Рудою Тигри описано, що це за проба). А практично, щоб не помилитися: з моменту закипання сиропу варіть його 10-12мінут і тільки тепер починайте збивати білки з лимонки в міцну пену. За той час, поки збивати білки, сироп як раз і доварітся. То є варіння займе де -то хвилин 15-17. Далі, не припиняючи збивання, тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп і збиваємо ще 1 хвилину (якщо хто обожать більш щільне суфле, повзбівайте довше). Додаємо крем (олія + сгущ. молоко) і перемішуємо віночком до однородності. НЕ збивати, а саме перемішуємо, інакше суфле може сісти. Працюємо ТІЛЬКИ ГАРЯЧИХ суфле, остигаючи, воно дуже швидко застигає! Збираємо торт. В роз'ємну форму ставимо пленочку, на дно кладемо 1 корж, викладаємо 1/2 суфле, накриваємо 2 коржом. В що залишився суфле додаємо раствор. в воді кави, перемішуємо і виливаємо в форму. Разравніваем і залишаємо до застигання. Шоколад розчиняємо в гарячих вершках і вимішуємо до однорідної масси. Вполне покриваємо торт. Оформляем цієї ж шоколадною масою, трохи підстилі, з корнетики. СМАЧНОГО! Про рецептіНа прохання НАТуЛЬКА (Натаха) і Настя (Klassik 173), а також для всіх, кому цікаво попрацювати з агар-агар і спробувати варіант "Пташиного молока", наближеного до оригіналу. :-)----------------------------------------------- --------- Можна використовувати кави, яке потрібно варіть. Цвет суфле, звичайно не буде таковым насиченим, але на рарезе буде видно крапочки кави, що виглядає дуже навіть неплохо. Резать торт треба гарячим сухим ножем, щоб не ламалася глазурь. І будьте уважні при варінні агарових сиропу! Головне, щоб він не був недовареним, інакше потім Ваше суфле попливет. Посуду для варіння сиропу беріть побільше, він дуже піднімається під час кіпенія. ФІШКА: опустіть в сироп метал. венчік, тоді він не буде так прагнути "втекти". Посуд для збивання теж беріть більше, з сиропом білки ДУЖЕ збільшуються в обсязі. | |
|
Всего комментариев: 0 | |