Главная » 2010 Апрель 30 » Торт "Медові соти"
18:41 Торт "Медові соти" | |
ІнгредієнтиТІСТО:150гр меду 150гр слів. масла 100гр цукру 1ст. л. (без гірки) соди 600гр борошна 4 яйця КРЕМ 1: масло вершкове-300гр молоко сгущ. вареное-400гр КРЕМ 2: сметана від 30% і вище-300гр цукрова пудра-100гр мед-2ст. л. чорнослив-скільки не шкода :-) ДЛЯ ДЕКОРУ: шоколад чорний мигдаль кешью цукрова пудра Спосіб приготуванняТісто: мед + мастило + цукор --- нагріти до розчинення сахара. Снять з вогню, дати трохи остить. Прі перемішуванні влити яйца. А потім всипати борошно, перемішану з содой. Вимесіть однорідне м'яке тісто і залишити для остиванія. Разделіть на 8 частин, тонко розкачати ооочень, практически до 1мм. Обрезать за формою (я використовувала діаметром 28см). Отпекать при 200С 4-5 хвилин до рівномірного Коллера.Тепер ФІШКА (для тих, хто не знає :-)): як тільки витягнули корж, ВІДРАЗУ змастіть його рідкими слівкамі. І він залишиться м'яким і пухнастим, навіть якщо його нічим не накривати. Восьмий корж і всі обрізки я отпекаю і подрібнюю в крихту, яка піде а нас на обсипання торта. КРЕМ 1: масло збити в білу пишну масу і порціями додати варену згущене молоко. КРЕМ 2: охолоджену сметану збити з цукровою пудрою і додати мед Тепер збираємо торт: по черзі корж-масл. крем-корж-сметан. крем-чорнослив-корж-масл. крем . . . . и т. д. доверху. Последній верхній шар-це масл. крем (до речі, не забудьте відкласти трохи для обмазки боків). Повністю обсипаємо обмазаний торт медової крихтою і притискаємо її який-небудь кришкою, так ми вирівнюємо поверхню, та й крихта вже нікуди не злетить! Декоруємо шоколадними сотами і горіховими пчелкамі. В центрі і по краю посипаємо цукровою пудрою. СМАЧНОГО! Про рецептіЯ не стала виставляти в рецепті як готувати декор для торта. Еслі кому цікаво, сможете подивитися в моєму блоге. Каюсь, торт робила в поспіху, тому чорнослив поклала на масл. крем, а не на сметанний , але смак від цього не постраждав! Вибачте, друзі, так поспішала, що забула розповісти, як коржі легше розкотити . . . Загалом, ФІШКА 2: ділю тісто, беру кулька в руки і трохи размінаю. А потім тримаю за край двома руками , а тесточко під своєю вагою витягується вніз. Потіхоньку провертає його по кругу. Опосля цього укладайте прямо на папір для випічки (трохи подпиленную борошном) і починайте розкочувати: вгору-вниз, зняли з листа, повернули на 90С і знову вгору-вніз. Снова перевернули, а тепер катайте до потрібного розміру, не знімаючи з ліста. Тесто прилипне, але це не страшно! Після випічки воно ВІДМІННО відстає від паперу. | |
|
Всего комментариев: 0 | |