Главная » 2010 Апрель 6 » Торт Пташине молоко - "З манною кашею" (уточнення моєї маленької дочки)
18:43 Торт Пташине молоко - "З манною кашею" (уточнення моєї маленької дочки) | |
ІнгредієнтиДля коржа:150 рг вершкового масла 1 склянка цукру 2 столові ложки какао 3 яйця 1 \ 2 ч. л. чайної соди 1 ст. л. коньяку 1 склянка борошна Для просочення (сироп): 1 ст. ложка води 2 ст. ложки цукру 1 ст. ложка коньяку Для крему: 2 склянки молока 3 столові ложки манної крупи 250 гр вершкового масла 1 склянка цукру 1 лимон або 1 \ 2 ч. л. лимонної кислоти Для глазурі: 50 гр. вершкового масла 1 плитка темного шоколаду Спосіб приготуванняЯк і обіцяла ось мій третій торт, який називається «Пташине молоко». Якщо «Наполеон» я виставила рецептом для 4-ої сторінки, то цей торт всього лише для 3-їй.Написала, «називається», тому що в коментарях до такового виду торта хто-то, знову ж таки не пам'ятаю, сказав, що спочатку в цьому торті передбачається суфле. Хто хоче з суфле, - це не до мене, знайдіть через пошук їх там маса. Мій торт відрізняється від усіх інших похожих (з тією ж манкою): по-перше, він економічніше і матеріально і за часом приготування, по-друге, він просто смачніше, - впевнена! Печемо вночі (див. попередні торти), звичка - друга натура. Тепер, власне, торт, описую детально, раптом, хтось захоче спекти насправді: Вершкове масло ретельно розтерти з цукром, додати какао і яйця, чайну соду, погасивши (обов'язково) в лимонному соку або лимонної кислоти, 1 ст. ложку коньяку (не обов'язково, але бажано), борошно. Тепер всю масу ретельно перемішати тією ж ложкою, викласти у форму і випікати на кальці 25 хв. при 180-200 градусах, готовність визначаємо дерев'яною зубочисткою (на ній не залишається тесту). Готуємо сироп: воду з цукром - в мікровольновку (до розчинення цукру), додамо коньяк (не обов'язково, але бажано). Випечений корж перевернути догори дном (ускладнюють рецепт), тому що денце більше рівне (торт буде виглядати красивіше), ще гарячий, просочуємо сиропом, особливу увагу приділяємо краях (вони - сухіше). Відставляємо остигати. Поки печеться корж, - Відокремлюємо частина молока, приблизно сто мл, решта - виливаємо в каструльку та ставимо на вогонь, нехай закипає. У сто мл прохладного молока розмішуємо манну крупу, і тоненькою цівкою виливаємо в закіпевшее, постійно помішуючи, дати закипіти. Каструльку з кашею ставимо в іншу (більшого розміру), в окріп, накриваємо кришкою і варимо на водяній бані ». Якщо ви повторите весь цей процес, у вас ніколи не буде грудочок, ви не будете прив'язані до ложки для перемішування каші, щоб вона не підгоріла і, нарешті, у вас є час зайнятися чим-небудь іншим. Каша хай вариться 10-15 хвилин, чим довше, тим краще, так як крупа не повинна відчуватися. Можна за цей час разок її перемішати, щоб бути причетною. Відставляємо кашу для охолодження, кришку не відкриваємо, тоді на каші не з'явиться плівка (вона нам в кремі як-то ні до чого), якщо треба швидше - ставимо каструльку в миску з холодною водою і в міру нагрівання води, міняйте воду. Крем: розм'якшене при кімнатній температурі вершкове масло збиваємо з 1 ст. дрібного цукру або цукрової пудри (набагато краще), додаючи потроху сік лимона (або 1 \ 2 ч. л. лимонної кислоти). Для цукрової пудри, хто не знає, хто знає, прошу не читати) - цукор частинами змолоти в кавомолці. Змішуємо міксером крем з остигнула манною кашею. На просочений, остиглий корж, викладаємо крем, вирівнюємо поверхню. Глазур: 1 плитку темного шоколаду розтоплюємо в мікрохвильовці (це зараз, в стародавні часи - на водяній бані), додаємо 50 гр. розм'якшеного вершкового масла, ретельно перемішуємо до однорідної маси. Зверху поливаємо глазур'ю і розрівнюємо її ножем. «Vu` a la! »Торт зважила - 1,8 кг. Спробуйте заховати торт від домочадців в холодильник хоча б годин на 6. Торт під назвою (пам'ятаєте Саву?) «Пташине молоко» готовий! Про рецептіДехто впізнав на фото мою турку, а міксер, кавомолку, впізнаєте? Бувальщина: Дочка мого брата, навчаючись в 1 класі, запитує: - «Бабуся, а ти, если була маленька, динозаври - жили?» Бабуся - 1946 року народження . . . Уявіть собі, переглянула всі торти з такою назвою. У блозі, з приводу виставлення похожих рецептів «варіантом» хтось сказав, подумаєш, 10 хвилин і все ясно. Ні, мої дорогі, не 10 хвилин, а горАААздо довше, якщо підходити до цього питання відповідально, потрібно не тільки склад продуктів переглянути, але і процес приготування, щоб визначитися, до кого саме виставитися «варіантом». Так що процес трудомісткий і вимагає тривалого часу, повірте, будь ласка, прихильники «варіантів»! Час приготування приблизне, готувала торт частинами. | |
|
Всего комментариев: 0 | |